Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Správy z domova / zo Slovenska

Ochrana hranice EÚ by mala byť prioritou, Danko v Tallinne spomenul aj dvojakú kvalitu potravín












TALLINN 23. apríla (WebNoviny.sk) - Ochrana vonkajšej hranice EÚ a slobodný pohyb v únii musí byť podľa predsedu NR SR Andreja Danka pre členské štáty absolútnou prioritou.

Ako povedal v pondelok v estónskom Tallinne na Konferencii predsedov parlamentov členských štátov Európskej únie, voľný pohyb osôb je vymoženosť, ktorá Európu zjednocuje a bez ktorej je projekt EÚ odsúdený na neúspech. Danko si uvedomuje migračný tlak na stedomorské štáty. Podľa neho však do týchto krajín prichádzajú najmä ekonomickí migranti.

Odporúčame:
Danko nemá s Pellegrinim vážne nezhody, za partnerov v koalícii však považuje predsedov strán

EÚ má podľa Danka slúžiť európskym občanom, nie inštitúciám. „Preto sa treba zamyslieť nad tým, aké kompetencie by mala mať bruselská administratíva a ktoré majú zostať v kompetencii štátov. Na úrovni EÚ by sme sa mali zamerať na myšlienky, ktoré nás zjednocujú, ako sú bezpečnosť a ochrana vonkajších hraníc, či obmedzenie tokov migrantov,“ uviedol.

Danko chce vyššiu účasť v budúcoročných voľbách do Európskeho parlamentu. „Nepodporujeme návrhy na vytvorenie národných kandidátok a jednotného európskeho volebného obvodu,“ povedal s tým, že na čele európskych inštitúcií musia stáť osobnosti, ktoré dokážu reprezentovať európske záujmy vo vzťahu ku globálnym hráčom, ako sú USA, Čína a Rusko.

Danko pomenoval aj niektoré neférové praktiky v EÚ. Poukázal pritom na dvojakú kvalitu potravín. „Sú poškodzovaní naši spotrebitelia,“ dodal.





Viac k témam: Andrej Danko, dvojaká kvalita potravín, Európska únia, migranti, voľby do Európskeho parlamentu
Zdroj: Webnoviny.sk - Ochrana hranice EÚ by mala byť prioritou, Danko v Tallinne spomenul aj dvojakú kvalitu potravín © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia