Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Hokej

MS v hokeji 2018 (štvrťfinále): Fínsko – Švajčiarsko












HERNING 17. mája (WebNoviny.sk) - Vo štvrťfinále na 82. majstrovstvách sveta v Dánsku proti sebe hrajú aj Fíni proti Švajčiarom. Víťaz v semifinále nastúpi proti Kanaďanom, ktorý v gólovej prestrelke zdolali Rusov.

Severania ovládli A-skupinu, keď jednoznačne triumfovali nad favorizovanými zámorskými tímami. Kanadu zdolali 5:1, nad hráčmi USA zvíťazili 6:2.

Nedarilo sa im proti papierovo slabším tímom, Nemcom podľahli 2:3 po predĺžení a s domácim Dánskom prehrali tiež 2:3. V ďalších troch súbojoch nedali súperom šancu (Nórsko - 7:0, Lotyšsko - 8:1, Kórejská republika - 8:1).

Odporúčame:
Video: Kanada a Rusko vo štvrťfinále MS v hokeji 2018 ponúkli gólovú prestrelku, v predĺžení bol hrdinom O’Reilly

Švajčiarsko síce postúpilo až z posledného možného miesta A-skupiny, ale na šampionáte má najsilnejší tím za posledné roky, figuruje v ňom okteto hokejistov zo zámorskej NHL.

"Helvéti" napriek tomu v základnej časti nezobrali body favoritom z Ruska (3:4) a Švédska (3:5), ale v súbojoch, ktoré potrebovali zvládnuť na postup do štvrťfinále, boli úspešní (Rakúsko - 3:2 po predĺžení, Slovensko - 2:0, Bielorusko - 5:2, Francúzsko - 5:1) a bod ukradli aj Čechom (4:5 po sam. nájazdoch).

"Ideme ďalej a sústredíme sa na štvrťfinále. Pozrieme si nejaké videá a pokúsime sa vyhrať," odhalil švajčiarsky útočník Nashvillu Kevin Fiala.



MS v hokeji 2018 - štvrťfinále





Fínsko - Švajčiarsko 1:3 (1:0, 0:3, 0:0)





  • prebieha III. tretina




Góly:

07:01 - 1:0 M. Nutivaara (M. Koivisto, M. Raantanen)

29:13 - 1:1 E. Corvi (K. Fiala, N. Niederreiter)

32:32 - 1:2 J. Vermin

33:08 - 1:3 G. Hoffmann (S. Moser)

Vylúčenia:

25:28 T. Meier - 2 min. (hákovanie)

38:38 K. Fiala - 2 min. (podrazenie)

strely na bránu: 23:20, vylúčenia: 0:2 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodcovia: A. Jeřábek (ČR), S. Reneau (USA) - G. Lazarev (Rus.), M. Lhotský (ČR)

Zostavy:

Fínsko: Säteri - Pokka, Heiskanen, Koivisto, Nutivaara, Kivistö, Honka, Riikola - Mik. Granlund, Tolvanen, Rantanen - Savinainen, Aho, T. Teräväinen - Kapanen, Jormakka, Manninen - Anttila, Mäenalanen, Pesonen

Švajčiarsko: Genoni - Diaz, Josi, Kukan, Untersander, Müller, Fora, Frick - Fiala, Niederreiter, Corvi - Meier, Vermin, Andrighetto - Hofmann, S. Moser, Haas - Baltisberger, Schäppi, Rod







Viac k témam: fínska hokejová reprezentácia, hokej, Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2018, švajčiarska hokejová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk - MS v hokeji 2018 (štvrťfinále): Fínsko – Švajčiarsko © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia