Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Slovensko

Na súde v Pezinku začne pojednávanie s poslancom Stanislavom Mizíkom z Kotlebovej ĽSNS












BRATISLAVA 20. mája (WebNoviny.sk) – Na pôde Špecializovaného trestného súdu v Pezinku sa vo štvrtok začína pojednávanie s poslancom Národne rady SR za Ľudovú stranu Naše Slovensko Stanislavom Mizíkom.

Úrad špeciálnej prokuratúry poslanca obžaloval pre zločin výroby extrémistických materiálov, zločin rozširovania extrémistických materiálov a prečin hanobenia národa, rasy a presvedčenia.

Odporúčame:
Súd nechal na slobode trojicu obvinenú z extrémizmu, mužov prišiel podporiť aj Kotlebov poslanec

ŠTS pôvodne obžalobu na Stanislava M. vráti prokurátorovi s odôvodnením, že vo veci zistil závažné procesné chyby, najmä porušenie práva na obhajobu. Prokurátor však podal sťažnosť na Najvyšší súd SR a ten prikázal ŠTS vo veci opäť konať.

Poslanec 10. januára 2017 na sociálnej sieti napadol zoznam osobností ocenených prezidentom Andrejom Kiskom, prekážal mu okrem iného ich židovský pôvod. Podľa poslanca prezident Kiska sa buď zbláznil, alebo vedome degraduje slovenské vyznamenania. "Udeľovanie štátnych vyznamenaní Kiskom otočilo zdravý rozum hore nohami," napísal ďalej. Negatívne komentoval udelenie vyznamenania aj Michalovi Kaščákovi, ktorý je podľa vyjadrení Stanislava M. organizátor zvráteného festivalu Pohoda. Na adresu spisovateľky Daniely Šilanovej napísal, že bola fanatička do cigánskych zvykov.





Viac k témam: Stanislav Mizík
Zdroj: Webnoviny.sk - Na súde v Pezinku začne pojednávanie s poslancom Stanislavom Mizíkom z Kotlebovej ĽSNS © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia