Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Futbal

Video: Kolumbia na MS vo futbale 2018 hladko zdolala Poľsko














  • aktualizované 24. júna 22:15




KAZAŇ 24. júna (WebNoviny.sk) - Posledným nedeľňajším zápasom na MS vo futbale 2018 bol súboj H-skupiny, v ktorom Kolumbia zdolala Poľsko 3:0. O góly juhoamerického tímu na štadióne v Kazani sa postaral v prvom polčase Yerry Mina a po zmene strán dva oporné piliere mužstva - Radamel Falcao a Juan Cuadrado.

Štvrťfinalista predchádzajúceho šampionátu 2014 v Brazílii po tomto hladkom triumfe síce zostal v priebežnej tabuľke s tromi bodmi na nepostupovom 3. mieste za "štvorbodovými" lídrami Japonskom a Senegalom, ale je reálne v hre o účasť v osemfinále MS.

Poľsko po dvoch prehrách už nemá ani teoretickú šancu na postup do vyraďovacích bojov, zverenci trénera Adama Nawalku sa v predstihu lúčia s možnosťou zabojovať o osemfinále.



MS vo futbale 2018







  • H-skupina







Poľsko - Kolumbia 0:3 (0:1)





Góly:

40. - 0:1 Y. Mina

70. - 0:2 R. Falcao

75. - 0:3 J. Cuadrado

Žlté karty: 1 – 0

61. J. Bednarek, 85. J. Goralski

strely celkovo (na bránu): 9:13 (2:4), rohové kopy: 7:5, držanie lopty (v %): 45 – 55, rozhodcovia: C. Ramos – M. Torrentera, M. Hernández (všetci Mex.), videorozhodca: M. Vigliano (Arg.)

Zostavy:

Poľsko: Szczesny - Piszczek, Bednarek, Pazdan (80. Glik) - Bereszyňski (72. Teodorczyk), Krychowiak, Goralski, Rybus - Zieliňski, Lewandowski, Kownacki (57. Grosicki)

Kolumbia: 
Ospina - Arias, D. Sánchez, Y. Mina, Mojica - Aguilar (32. M. Uribe), Barrios - Cuadrado, Quintero (73. Lerma), James Rodríguez - Falcao (78. Bacca)



Jediná strela do priestoru bránky v prvom polčase sa skončila gólom. Na center Jamesa Rodrígueza si nabehol obrovitý Yerry Mina a 195 cm vysoký stopér pôsobiaci na klubovej úrovni v FC Barcelona prekonal hlavou Wojciecha Szczesného - 0:1.

"Los Cafeteros" boli dominantní po zmene strán, najmä Falcao a Cuadrado zamestnávali defenzívu "bielo-červených". Najskôr však mal príležitosť na vyrovnanie poľský kanonier Robert Lewandowski, ktorý po dlhom pase Grzegorza Krychowiaka nepreľstil brankára Davida Ospinu. Zákonite prišiel trest. Kapitán Radamel Falcao v 70. min bez problémov skóroval, keď zužitkoval prihrávku od Juana Fernanda Qiintera a dal už 30. gól v najcennejšom drese - 0:2.

S chuťou hrajúci Kolumbijčania zdecimovaného poľského súpera "dokonali" o päť minút neskôr: James Rodríguez vysunul Juana Cuadrada a stredopoliar Juventusu Turín nemal proti Szczesnému problémy pridať tretí gól - 0:3.

Zverenci trénera Josého Pékermana napokon poľahky doviedli duel do víťazného konca. Poľsko na MS ani v desiatom zápase proti juhoamerickým tímom neremizovalo, z trávnika hráči odchádzali veľmi smutní po trojgólovom debakli.







Viac o téme: Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018:







Viac k témam: futbal, Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018 v Rusku
Zdroj: Webnoviny.sk - Video: Kolumbia na MS vo futbale 2018 hladko zdolala Poľsko © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia