Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Cyklistika

Fotogaléria (13. etapa Tour de France): Sagan získa šiesty zelený dres, ak dojde do Paríža












BOURG D´OISANS, 20. júla (WebNoviny.sk) - Po odchode z Álp sa pretekári presunuli do Pyrenejí. Na ceste za ďalšími vrcholmi absolvovali jednu rovinatú etapu a dve kopcovité, ktoré boli terčom aktívnych cyklistov v úniku. V rýchlej koncovke do mierneho stúpania predviedol najlepší výkon Sagan. Tesne za sebou nechal Kristoffa, tretí skončil Démare z družstva Groupama-FDJ.

Odporúčame:
Video: Fantastický Peter Sagan zvíťazil v 13. etape Tour de France 2018

Tri náročné alpské etapy 105. ročníka cyklistických pretekov Tour de France jasne rozdali karty v boji o žltý dres. Po prvých dňoch strávených v horách má najlepšiu pozíciu Brit Geraint Thomas z tímu Sky, ktorý vedie v celkovom hodnotení o 1:39 min pred svojim krajanom a spolujazdcom z rovnakého družstva Chrisom Froomom. Tesne za ním sa nachádza Holanďan Tom Dumoulin zo zoskupenia Sunweb.

Záver rovinatej etapy z Bourg d'Oisans do Valence dlhej 169,5 km je priaznivo naklonený víťazným ambíciám Petra Sagana. "V piatok by sa o víťazovi mohlo rozhodnúť v špurte, ale s menším počtom špurtérov bude ťažšie udržať etapu pod kontrolou," uviedol Sagan pre oficiálny web Tour de France.

Odporúčame:
Najväčší Saganov súper nedokončí Tour de France, nezvládol kráľovskú alpskú etapu

Slovenský jazdec v tíme Bora-Hansgrohe momentále kraľuje súťaži o zelený dres, v ktorej má po 12. etape náskok 210 bodov. Vysoký náskok je spôsobený aj odstúpením viacerých cyklistov počas 12. etapy Tour de France.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Tour de France 2018 (13. etapa): Bourg d’Oisans – Valence (169,5 km)

 

VIAC O TÉME TOUR DE FRANCE 2018





 





Viac k témam: cyklistika, Peter Sagan, Tour de France
Zdroj: Webnoviny.sk - Fotogaléria (13. etapa Tour de France): Sagan získa šiesty zelený dres, ak dojde do Paríža © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia