Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Ekonomika

Vzťahy USA a Turecka nie sú dobré, Donald Trump oznámil zdvojnásobenie ciel na hliník a oceľ












WASHINGTON 10. augusta (WebNoviny.sk) - Americký prezident Donald Trump oznámil, že rozhodol o zdvojnásobení ciel na dovoz ocele a hliníka z Turecka.

Prostredníctvom mikroblogovacej siete Twitter šéf Bieleho domu uviedol, že clo na import tureckého hliníka sa zvýši na 20 percent a clo na dovoz ocele z tejto krajiny stúpne na 50 percent. Trump zároveň vyhlásil, že "naše vzťahy s Tureckom nie sú teraz dobré!"

Odporúčame:
Severná Kórea skritizovala USA, sankcie platia napriek snahám o ústretové kroky

USA tento mesiac uvalili sankcie voči dvom tureckým predstaviteľom pre väznenie amerického kňaza, ktorého súdia na základe obvinení súvisiacich so špionážou a terorizmom. Piatkové vyjadrenia amerického prezidenta na Twitteri spôsobili ďalší pokles tureckej líry, ktorá si oproti predošlému dňu odpísala 13 percent. Od začiatku roka už turecká mena stratila 66 percent svojej hodnoty, keďže investorov znepokojuje aj neortodoxná ekonomická politika krajiny.





Viac k témam: Donald Trump, sankcie
Zdroj: Webnoviny.sk - Vzťahy USA a Turecka nie sú dobré, Donald Trump oznámil zdvojnásobenie ciel na hliník a oceľ © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia