Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Tenis

Aktualizované: Kližan otočil duel a prebojoval sa cez Shapovalova do semifinále turnaja v Petrohrade














  • aktualizované 21. septembra, 17:19




PETROHRAD 21. septembra (WebNoviny.sk) - Slovenský tenista Marin Kližan sa na turnaji ATP World Tour 250 St. Petersburg Open v ruskom Petrohrade (dotácia 1 175 190 USD, tvrdý povrch v hale) prebojoval do semifinále dvojhry. Kližan v piatkovom štvrťfinále vďaka obratu vyradil siedmeho nasadeného Denisa Shapovalova z Kanady za 125 minút 3:6, 7:5, 6:3.

Odporúčame:
Lukáš Lacko si štvrťfinále v Petrohrade nezahrá, neprešiel cez Taliana Cecchinata

Dvadsaťdeväťročný Bratislavčan nebol ďaleko od prehry, ale za stavu 3:6 a 3:5 v druhom sete sa zmobilizoval. Získal sedem hier za sebou, čím si nielen vynútil rozhodujúce dejstvo, ale v ňom získal aj rozhodujúci náskok 3:0.

"Rozhodol môj výkon, nie chyby súpera. Bol to ťažký zápas, v treťom sete bol Denis trochu rozladený, ale mali sme niekoľko výborných výmen. Trochu ma pobolievalo bedro a stále ma bolí, budem to riešiť s fyzioterapeutom. Toto víťazstvo ma veľmi teší," povedal Kližan pre gotennis.ru.

Odporúčame:
V Chicagu štartuje druhý ročník Rod Laver Cupu, z Európanov sa predstaví Federer, Djokovič i Zverev

Kližan, ktorý pred šiestimi rokmi získal v Petrohrade trofej pre celkového víťaza, bude v sobotňajšom singlovom semifinále čeliť úspešnejšiemu z duelu Damir Džumhur (Bosna a Herc.-6) - Stan Wawrinka (Švaj.).



ATP World Tour 250 St. Petersburg Open





  • dvojhra - štvrťfinále




Martin Kližan (SR) - Denis Shapovalov (Kan.-7) 3:6, 7:5, 6:3 za 125 minút







Viac k témam: ATP World Tour 250, Denis Shapovalov, Martin Kližan
Zdroj: Webnoviny.sk - Aktualizované: Kližan otočil duel a prebojoval sa cez Shapovalova do semifinále turnaja v Petrohrade © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia