Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Svet

V Poľsku zatkli muža podozrivého z hodenia kameňa do okna synagógy počas modlitieb












VARŠAVA 21. septembra (WebNoviny.sk) - Poľská polícia zadržala muža podozrivého z hodenia kameňa do synagógy v meste Gdansk, zatiaľ čo sa vo vnútri modlili členovia židovskej komunity.

Prezradil ho videozáber



Polícia uviedla, že podozrivého zadržala v piatok na poludnie južne od mesta. Podľa polície muž vyzeral byť prekvapený, no nekládol odpor. Meno ani ďalšie detaily o zadržanom nie sú známe, polícia plánuje dať všetky dôkazy prokuratúre.

Odporúčame:
Mimovládky poukazujú na nespravodlivosť v prípade obetí policajnej razie v Moldave nad Bodvou

Zatknutie prišlo deň po tom, ako polícia požiadala o pomoc verejnosť a zverejnila zábery z bezpečnostnej kamery. Následne na políciu volalo množstvo ľudí.

Na videu je možné vidieť, ako muž v tmavom oblečení prišiel k budove a do okna hodil kameň, ktorý zasiahol ženskú galériu. Incident sa stal v stredu o 18:00 tamojšieho času. Polícia zatiaľ neuviedla, či to bol nenávistný prejav voči členom náboženskej skupiny alebo len "chuligánstvo".

Protest pred syngógou



Starosta mesta Pawel Adamowicz uviedol, že ho skutok "vystrašil", pretože sa stal počas modlitieb pri príležitosti takzvaného Dňa zmierenia - Jom kipur.

Odporúčame:
Muž vyhodil z okna len sedemmesačné bábätko, vzápätí vyskočil aj on

"Takéto skutky sa nemôžu stávať v meste slobody a solidarity," uviedol politik a vyzval obyvateľov, aby sa na protest vo štvrtok večer zišli pred synagógou.

Svetový židovský kongres vyhlásil, že ho incident šokoval a prirovnal ho k udalostiam, ktoré sa v Poľsku diali počas holokaustu.





Viac k témam: synagóga, vandalizmus
Zdroj: Webnoviny.sk - V Poľsku zatkli muža podozrivého z hodenia kameňa do okna synagógy počas modlitieb © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia