Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Svet

Brazílska polícia zatkla muža, ktorý je podľa USA členom militantského hnutia Hizballáh












BRATISLAVA 22. septembra (WebNoviny.sk) - Polícia v Brazílii zatkla muža, ktorý je podľa USA jedným z významných členov libanonského militantného hnutia Hizballáh. Libanončana Asada Ahmada Barakáta, ktorý sa údajne stará o finančné operácie hnutia, zadržali blízko hraníc s Paraguajom a Argentínou v meste Foz do Iguacu.

USA dlhodobo vyjadrujú obavy z islamistických aktivít v arabskej komunite v pohraničí Brazílie, Argentíny a Paraguaja. Oblasť je turisticky populárna pre vodopády Iguazú či tamojší tropický prales, je však známa aj ako centrum rozsiahleho pašovania a obchodovania s drogami.

Odporúčame:
Polícia zatkla katolíckeho biskupa obvineného zo znásilnenia mníšky

Americké ministerstvo financií v roku 2006 označilo Barakáta za "globálneho teroristu" a zaradilo ho na zoznam ľudí v oblasti spomínaných troch štátov, ktorí pomáhali financovať Hizballáh. Bol tiež jedným z deviatich ľudí a dvoch spoločností, ktorým zmrazili majetok.

Barakáta v Paraguaji, kde si v minulosti za daňové úniky odsedel šesť rokov vo väzení, hľadajú za krádež identity. V Argentíne ho zase polícia obvinila z preprania 10 miliónov dolárov (v prepočte 8,5 milióna eur) v mene Hizballáhu v kasíne v oblasti pri vodopádoch. Či Barakáta obvinia v Brazílii alebo ho vydajú do Paraguaja, nie je známe, píše spravodajský portál BBC.





Viac k témam: Hizballáh, Spojené štáty americké, terorizmus
Zdroj: Webnoviny.sk - Brazílska polícia zatkla muža, ktorý je podľa USA členom militantského hnutia Hizballáh © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia