Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Slovensko

Aktualizované: Kočnerovi hrozí najvyšší stupeň väzby, pri vyšetrovaní vraždy Kuciaka pomáha utajený svedok












BRATISLAVA 13. decembra (WebNoviny.sk) – Vyšetrovacie orgány čoskoro požiadajú sudcu o predĺženie väzby pre podnikateľa Mariana K. Uvádza to spravodajská stránka TV JOJ noviny.sk.

Prokurátor navrhne pre neho tiež najvyšší stupeň väzby, dôvodom má byť vyšetrovanie prípadu vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice,“ potvrdil televízii JOJ aj právny zástupca Mariana K. Michal Mandzák.

Listy a výpoveď utajeného svedka



Podľa zdroja televízie JOJ požiadajú na budúci týždeň vyšetrovacie orgány sudcu pre prípravné konanie o predĺženie väzobného stíhania Mariana K. „Prokurátor navrhne pre podnikateľa tiež najprísnejšie väzobné obmedzenie, takzvanú kolúznu väzbu. Toto najsilnejšie obmedzenie na slobode súvisí s vyšetrovaním vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej,“ pripomína portál noviny.sk Podľa informácií TV JOJ chce prokurátor rovnako predĺžiť väzbu Mariana K. aj v prípade zmenkovej kauzy, a to o ďalšie tri mesiace.

Vyšetrovacie orgány sa pritom majú podľa portálu noviny.sk opierať o listy a výpoveď utajeného svedka v prípade poškodeného Kuciaka. Právny zástupca obvineného Michal Mandzák zistenia TV JOJ potvrdil. Oficiálne vyjadrenie ku kolúznej väzbe jeho klienta poskytne v piatok.

Rozsiahle domové prehliadky



Marian K. zatiaľ v trestnej veci úkladnej vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice nie je obvinený. Len nedávno úrad špeciálnej prokuratúry s Národnou protizločineckou jednotkou vykonali rozsiahle domové prehliadky v objektoch Mariána K. Malo ísť o zásah v súvislosti s vyšetrovaním násilnej trestnej činnosti.

Televízia JOJ kontaktuje s uvedenými zisteniami aj prokuratúru, zatiaľ bez vyjadrenia,“ ukončili noviny.sk





Viac k témam: Ján Kuciak, Marián Kočner, prokurátor, vražda novinára
Zdroj: Webnoviny.sk - Kočnerovi hrozí najvyšší stupeň väzby, pri vyšetrovaní vraždy Kuciaka pomáha utajený svedok © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia