Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Doprava a infraštruktúra

Ministerstvo hospodárstva upozornilo na klamlivú informáciu o novom železničnom prepojení












BRATISLAVA 20. marca (WebNoviny.sk) - Ministerstvo hospodárstva SR (MH) informovalo o šírení podľa neho klamlivej informácie o pripravovanom projekte výstavby nového železničného prepojenia Slovenska z východu na západ až do rakúskej Viedne prostredníctvom juhokórejskej spoločnosti.

Rezort v stredu upozornil podnikateľov, že o podobnom projekte sa aktuálne len diskutuje a infraštruktúrne projekty tohto typu nespadajú do jeho kompetencie.

"MH SR aj preto takýto záväzok ani memorandum neprijalo a štát nespolupracuje s juhokórejskou spoločnosťou s podporou ruského kapitálu. Takéto informácie sú klamlivé a zavádzajúce," uviedol odbor komunikácie MH SR v tlačovej správe.

"Ministerstvo hospodárstva upozorňuje podnikateľské subjekty, aby si informácie o podobných projektoch s účasťou štátu vždy dobre preverili, či sa zakladajú na pravde a rozhodne bez toho neuzatvárali žiadne záväzné zmluvné vzťahy," dodalo ministerstvo hospodárstva bez uvedenia ďalších podrobností.

Agentúra SITA oslovila Železnice Slovenskej republiky a Ministerstvo dopravy a výstavby SR.





Viac k témam: Ministerstvo dopravy a výstavby SR, Ministerstvo hospodárstva SR, ŽSR Železnice Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk - Ministerstvo hospodárstva upozornilo na klamlivú informáciu o novom železničnom prepojení © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia