Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Cyklistika

Video: Peter Sagan zakončil preteky Okolo Kalifornie skvelým druhým miestom (aktualizované)












PASADENA 18. mája (WebNoviny.sk) - Slovenský cyklista Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) skončil druhý v záverečnej 7. etape na pretekoch Okolo Kalifornie. V šprintérskej koncovke etapy so štartom v Santa Clarite a cieľom v Pasadene (141 km) Sagana zdolal iba Holanďan Cees Bol z tímu Sunweb. Tretí skončil Belgičan Jasper Philipsen.

Slovenský a zároveň trojnásobný svetový šampión dosiahol na tohtoročných pretekoch Okolo Kalifornie jedno etapové víťazstvo a pridal aj jedno druhé a jedno tretie miesto. Sagan zároveň o 4 body prehral súboj o víťazstvo v bodovacej súťaži s Kasperom Asgreenom. Sagan nazbieral 36 bodov a Dán 40.

Celkovým víťazom 14. edície pretekov Okolo Kalifornie sa stal Slovinec Tadej Pogačar z tímu UA Emirates s náskokom 16 sekúnd pred Kolumbijčanom Sergiom Higuitom (EF Education First) a 17 sekúnd pred Dánom Kasperom Asgreenom (Deceuninck - Quick Step). Pogačar ovládol aj súťaž mladých jazdcov.







Viac k témam: Bora-Hansgrohe, Okolo Kalifornie
Zdroj: Webnoviny.sk - Video: Peter Sagan zakončil preteky Okolo Kalifornie skvelým druhým miestom © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia