Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Automobilový priemyseľ

Tesla znížila ceny svojich najdrahších modelov, investori pochybujú aj o schopnostiach Muska












DETROIT 22. mája (WebNoviny.sk) - Americký výrobca elektrických áut Tesla znížil ceny dvoch svojich najdrahších modelov. Cenu auta Model S sedan zredukoval o 3 tis. USD a cenu vozidla Model X SUV o 2 tis. USD.

Pochybujú o schopnostiach Muska



Spoločnosť vo vyhlásení konštatovala, že periodicky upravuje ceny podobne, ako iné firmy. Neuviedla však, či jej rozhodnutie ovplyvnilo spomalenie predaja.

Krok Tesly prišiel v čase, keď jej akcie sú pod tlakom zo strany investorov, ktorí začínajú pochybovať o schopnosti generálneho riaditeľa Tesly Elona Muska dosahovať zisk a rast firmy.

Akcie Tesly oslabili



Akcie Tesly v utorok uzavreli mierne nižšie, a to na úrovni 205,08 USD za kus. Od začiatku tohto roka však oslabili už o vyše 38 percent, čo znamená, že trhová hodnota firmy sa zmenšila o viac ako 20 mld. USD na 36,5 mld. USD.

Minulý kvartál patril k najhorším štvrťrokom Tesly za posledné dva roky. Predaj jej áut sa prepadol o 31 percent. Musk predpovedá v druhom kvartáli stratu, ale uviedol, že Tesla bude opäť zisková v treťom štvrťroku.

Základná cena auta Model S sedan je po redukcii 71 250 USD a cena vozidla Model X SUV sa začína na úrovni 71 950 USD. Minulý týždeň firma zvýšila základnú cenu svojho najpredávanejšieho auta Model 3 o 400 USD na 35 400 USD.

(1 EUR = 1,1161 USD)





Viac k témam: akcie, Tesla
Zdroj: Webnoviny.sk - Tesla znížila ceny svojich najdrahších modelov, investori pochybujú aj o schopnostiach Muska © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia