Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Svet

Na YouTube propagovali bielidlo ako prostriedok na liečbu autizmu, zomreli dvaja ľudia












BRATISLAVA 22. mája (WebNoviny.sk) - Na službe YouTube objavili stovky videí, ktoré propagovali bielidlo ako prostriedok na liečbu autizmu. Prípravok s názvom Miracle Mineral Solution (MMS) údajne v USA spôsobil zranenia desiatkam ľudí a dvaja aj zomreli.

Na pochybný prostriedok upozornila americká webstránka Business Insider. Jej zástupca Tom Porter vyhlásil, že ho popularita niektorých videí "veľmi prekvapila".

Vo videách pritom MMS označovali okrem iného ako vhodný na liečbu malárie aj rakoviny. "Tieto videá ponúkali najmä ľuďom hľadajúcim informácie o autizme či malárii," dodal Porter. Top 20 videí propagujúcich MMS malo na YouTube viac ako tri milióny pozretí. V niektorých sa objavili aj odkazy na webstránky, kde sa dal MMS kúpiť.

Predstavitelia YouTube už upravili nastavenia tak, aby zabránili zobrazeniu videí súvisiacich s MMS vo výsledkoch vyhľadávania.





Viac k témam: autizmus, youtube
Zdroj: Webnoviny.sk - Na YouTube propagovali bielidlo ako prostriedok na liečbu autizmu, zomreli dvaja ľudia © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia