Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Ostatné športy

Slovenskí volejbalisti podľahli na ME domácim Belgičanom a pripísali si druhú prehru












17.9.2019 (Webnoviny.sk) - Slovenskí volejbaloví reprezentanti majú po štyroch zápasoch dve víťazstvá a dve prehry v tabuľke B-skupiny na 31. majstrovstvách Európy v Belgicku.

V utorok večer v Antverpách Slováci podľa predpokladov nestačili na domácich Belgičanov a podľahli im za 77 minút 0:3 (-23, -20, -15).

Slovenskí reprezentanti v prvých dvoch setoch držali s favoritom krok v útoku, ale príliš veľa technických chýb im znemožnilo uspieť v koncovke. V treťom sete už domáci ovládli dianie na palubovke Lotto Areny.

Zverenci trénera Andreja Kravárika napriek druhej prehre stále majú reálnu šancu na postup do osemfinále. V poslednom zápase B-skupiny nastúpia v stredu o 17.30 h proti Nemcom.

Zo štatistického hľadiska bol duel s Belgickom zaujímavý najmä pre Juraja Zaťka.

Tridsaťdvaročný nahrávač absolvoval 242. reprezentačný zápas, čím prekonal doterajšieho rekordéra Emanuela Kohúta. Bývalý kapitán národného tímu uzavrel reprezentačnú kapitolu v januári tohto roku.



Majstrovstvá Európy





  • B-skupina - Antverpy (Belg.) - utorok




Slovensko - Belgicko 0:3 (-23, -20, -15)

77 minút, rozhodovali: Dobrev (Bulh.), Akinci (Tur.), 2500 divákov

Zostava a body SR: Kriško 10, Paták 8, Michalovič 7, Ondrovič 6, Zaťko 2, Krajčovič 1, liberá Vitko a Ihnát (J. Kováč 5, Gavenda 4, Palgut, Firkaľ, Mačuha)



I. set



V prvom sete viedli Slováci 7:5 aj 8:6, ale od stavu 10:10 už častejšie prehrávali. Za stavu 15:18 si slovenský tréner vzal oddychový čas a podarilo sa mu načas zastaviť belgický rozlet (17:18).

Lenže potom získali domáci tri body po sebe a nasledoval ďalší slovenský time-out. Potom prišiel na podanie Kriško a razom bolo 22:21 a aj 23:22. Koncovku setu však lepšie zvládli Belgičania a sériou troch bodov otočili na 25:23. Set ukončili esom.

II. set



Aj druhý set bol vyrovnaný, ale len do polovice. Od stavu 8:9 belgickí hráči 5-bodovou sériou zvýšili na 13:8. Neskôr viedli aj 17:11 a 19:13, ale Slováci ešte raz zdvihli hlavy a priblížili sa na 2 body (19:21).

V koncovke však Kravárikovi zverenci urobili zbytočné chyby a po nevydarenom príjme podania sa belgickí reprezentanti tešili zo zisku druhého setu 25:20.

III. set



V treťom sete Slováci ani raz neviedli. Keď sa Belgičania vzdialili zo 7:5 na 13:5, Slováci už strácali vieru vo svoje schopnosti a koniec zápasu sa priblížil. Za stavu 8:19 už bola otázkou len výška celkového skóre v prospech domáceho tímu.

Slovenskí volejbalisti sa napokon aspoň dostali na dvojciferný počet bodov. Záver zápasu sa už len dohrával a domáci za stavu 24:15 premenili druhý mečbal, resp. umožnil im to Kováč nevydareným podaním.





Viac k témam: ME vo volejbale 2019
Zdroj: Webnoviny.sk - Slovenskí volejbalisti podľahli na ME domácim Belgičanom a pripísali si druhú prehru © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia