Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Cyklistika

Peter Sagan absolvuje v Belgicku generálku pred majstrovstvami sveta












20.9.2019 (Webnoviny.sk) - Peter Sagan sa minulý víkend v Kanade dobre naladil na blížiace sa majstrovstvá sveta v anglickom Yorkshire (22.- 29.9.).

Preteky v Québec City (skončil tam druhý) a Montreale (18. miesto) však neboli pre trojnásobného majstra sveta generálkou pred posledným vrcholom sezóny.

Tú zažije až počas nadchádzajúceho víkendu na dvoch menších jednorazových pretekoch. V sobotu sa zúčastní na 9. ročníku podujatia Primus Classic (197 km) a v nedeľu si vyskúša ďalšie preteky európskej série 16. ročník Gooikse Pijl.

Nominácia tímu Bora-Hansgrohe



Na trase so štartom aj cieľom v Gooiku cyklisti absolvujú 198,1 km. Zatiaľ čo v sobotu na ceste z Brakelu do Haachtu bude robiť cyklistom spoločnosť aj 15 menších kopčekov so stúpaniami do jedného kilometra, v nedeľu sa pôjde takmer po úplnej rovine na okruhoch v Gooiku.

Okrem Petra Sagana figurujú v 7-člennej nominácii tímu Bora-Hansgrohe pre tieto podujatia aj Austrálčan Jay McCarthy a piati Nemci - Pascal Ackermann, Markus Burghardt, Michael Schwarzmann, Christoph Pfingsten a Rüdiger Selig.

Saganova príprava v Monaku



Možnosť otestovať sa pred majstrovstavmi sveta využijú z iných tímov aj Belgičania Greg van Avermaet (CCC) či Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) alebo Holanďan Mathieu van der Poel (Corendon Circus).

Podľa športového riaditeľa tímu Bora-Hansgrohe Jána Valacha sa P. Sagan v zostávajúcom týždni do svojho štartu na majstrovstvách sveta bude pripravovať v teplejších podmienkach doma v Monaku.

V tradičnom vyvrcholení svetového šampionátu - pretekoch elite mužov na 285 km sa v nedeľu 29. septembra predstavia štyria Slováci - bratia Peter a Juraj Saganovci, Erik Baška (všetci Bora-Hansgrohe) a člen Dukly Banská Bystrica Ján Andrej Cully.





Viac k témam: Bora-Hansgrohe, Majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike
Zdroj: Webnoviny.sk - Peter Sagan absolvuje v Belgicku generálku pred majstrovstvami sveta © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia