Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Futbal

Foto: Zápas Slovensko – Wales v kvalifikácii o Euro 2020 sa skončil remízou, Gyömbér videl červenú kartu












10.10.2019 (Webnoviny.sk) -


  • aktualizované 10. októbra 23:03




Futbalisti Slovenska vo štvrtkovom dôležitom zápase v E-skupine kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2020 remizovali s Walesom 1:1.

Skóre duelu na trnavskom Štadióne Antona Malatinského v 25. minúte otvoril Kieffer Moore. Hostia, ktorý boli v úvodnom polčase aktívnejší, mohli dať úvodný gól už o minútu skôr, ale Gareth Bale poslal hlavou loptu do brvna.

Po zmene strán sa "karta obrátila", slovenskí futbalisti na ihrisku dominovali a vyrovnanie zariadil v 53. minúte exportnou strelou spoza šestnástky Juraj Kucka.

V "éčku" bol vo štvrtok na programe aj zápas v Splite medzi Chorvátskom a Maďarskom, v ktorom domáci reprezentanti zvíťazili 3:0 - dva góly strelil Bruno Petkovič a jeden pridal Luka Modrič.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Slovensko – Wales (fotografie)

Slováci figuruje v tabuľke E-skupiny na druhej pozícii za 13-bodovými Chorvátmi.

Zverenci Pavla Hapala v doterajších šiestich dueloch nazbierali desať bodov za tri víťazstvá (Maďarsko - doma 2:0, Azerbajdžan - vonku 5:1, Maďarsko - vonku 2:1), jednu remízu (Wales - doma 1:1) a dve prehry (Wales - vonku 0:1, Chorvátsko - doma 0:4).

Wales začal kvalifikáciu spomínaným triumfom nad Slovenskom, ale potom dvakrát prehral (Chorvátsko - vonku 1:2, Maďarsko - vonku 0:1). Ďalšie tri body si do tabuľky pripísal po domácom triumfe nad Azerbajdžanom 2:1 a bod si odviezol aj z Trnavy.



Kvalifikácia o postup na ME 2020







  • E-skupina







Slovensko – Wales 1:1 (0:1)





  • Štadión Antona Malatinského (Trnava)




Góly:

25. - 0:1 K. Moore

53. - 1:1 J. Kucka

Žlté karty: 2 – 4

51. a 88. N. Gyömbér – 15. G. Bale, 33. E. Ampadu, 50. J. Williams, 90.+4 D. James

Červená karta: 1 – 0

88. N. Gyömbér (po druhej ŽK)

strely celkovo (na bránu): 13:15 (4:6) rohové kopy: 5:5, ofsajdy: 5:2, držanie lopty (v %): 62 – 38, rozhodcovia: Carlos del Cerro Grande – Juan Carlos Yuste, Roberto Alonso (všetci Špan.), 18 071 divákov

Zostavy:

Slovensko: Dúbravka - Pekarík, Gyömbér, Škriniar, Hancko - Lobotka - Rusnák, Kucka, Hamšík, Mak (79. Haraslín) - Boženík (86. Šafranko)

Wales: Hennessey - C. Roberts, Lockyer, Rodon, B. Davies - Allen, Ampadu (58. Morrell) - Bale, J. Williams (66. H. Wilson), Daniel James - Moore



I. polčas



Po opatrnom začiatku sa v 11. min po centri Hamšíka a priťuknutí od Boženíka ocitol v čistej šanci Mak, ale jeho gólovú strelu zblokoval Ampadu. Zanedlho dvakrát z pravého krídla pohrozili aj hostia, slovenská obrana však v oboch prípadoch odpratala loptu do bezpečia. V polovici prvého polčasu po Hamšíkovom rohu hlavičkoval Hancko, no Hennessey sa nenechal zaskočiť.



Tabuľka kvalifikačnej E-skupiny





  • po štvrtkových zápasoch




1. Chorvátsko 6 4 1 1 13:5 13

2. SLOVENSKO 6 3 1 2 10:8 10

3. Maďarsko 6 3 0 3 7:9 9

4. Wales 5 2 1 2 5:5 7

5. Azerbajdžan 5 0 1 4 5:13 1



Omnoho presnejší bol o niekoľko sekúnd na opačnej strane Bale, ktorý hlavou opečiatkoval brvno. Walesania si všetko vynahradili v 25. min, keď Daniel James odcentroval z ľavej strany a Moore nechytateľnou hlavičkou do protipohybu prekonal Dúbravku - 0:1.

V 36. min sa v ďalšej nádejnej príležitosti ocitol Mak, ale trafil iba do náručia waleského gólmana. Slováci v záverečných minútach úvodného dejstva zatlačili súpera, ale bez výraznejšieho efektu.

II. polčas



Po zmene strán začali aktívnejšie hostia, ale v 53. min slovenské mužstvo konečne predviedlo gólovú akciu. Kucka si na hranici šestnástky počkal na odrazenú loptu po centri Pekaríka a volejom ľavačkou poslal loptu k ľavej žrdi - 1:1. Domácim "narástli krídla", pridali sa aj tribúny a waleskí hráči zrazu nevedeli, kam skôr skočiť.

Aktivitou hýril hlavne Kucka, jeho dva pokusy spoza "veľkého vápna" sa nezmestili medzi tri žrde. V 63. min Hennessey iba s námahou vyrazil prízemnú strelu Rusnáka spoza obrancu.

Kouč tímu SR Hapal sa v závere snažil ešte viac "rozpumpovať" hru nasadením Haraslína so Šafrankom, ale snahy Slovákov o trojbodový zisk definitívne zhatilo vylúčenie Gyömbéra v 88. min. Naopak, v predposlednej minúte hostia neboli ďaleko od druhého zásahu po "nožničkách" Rodona.



Hlasy





  • zdroj: SITA, RTVS




Pavel Hapal (tréner SR): „Remíza je smutná. Síce sme neprehrali, ale máme za sebou dobrý duel a nepremenili sme v ňom dosť šancí. Hráči ukázali dobrý výkon, čo ocenili aj diváci. Chceli sme však zvíťaziť. Šancí sme mali dosť a keby sme ich premenili, bolo by to o inom. Súper sa snažil chodiť do brejkov, v ktorých bol najnepríjemnejší. Je to napínavé až do konca, rozhodne sa v novembri. Bolo by fajn, keby nám v nedeľu trochu pomohli Chorváti. Šance na postup sú otvorené.“

Ryan Giggs (tréner Walesu): "Teraz máme so Slovenskom lepšie vzájomné zápasy. Myslím si, že to mohlo skončiť víťazstvom ktoréhokoľvek tímu. Bol to pre fanúšikov pekný zápas. V druhom polčase sme boli pod tlakom slovenského mužstva, ale myslím si, že sme v stretnutí mali väčšie šance. Som veľmi spokojný s prvopolčasovým výkonom. Po prestávke hrali Slováci lepšie a náš brankár previedol niekoľko skvelých zákrokov."

Marek Hamšík (stredopoliar SR, kapitán): „Okrem výsledku to bol od nás veľmi dobrý zápas a výkon. podali sme bojovný, aktívny a behavý výkon. Jediné, čo si môžeme po dnešku vyčítať, je, že sme mohli využiť o jednu šancu viac. Inak to bol solídny výkon. Čakajú nás ešte ťažké dva zápasy, všetko je otvorené. Po vylúčení Nora v závere to bolo hektické. Mali sme dnes dosť šancí, možno nám chýbal kúsok šťastia. Po takomto výkone mrzí taký výsledok.“

Juraj Kucka (stredopoliar SR): „Snaha tam bola, ale je to bohužiaľ iba remíza. Celý tím sa snažil, no nevyšlo to. Neskláňame hlavu a ideme ďalej. Ešte máme pred sebou dva zápasy a musíme zabojovať. Nesmieme sa pozerať na tabuľku, čakajú nás dva zápasy a v nich šesť bodov. Je o čo bojovať.“

Róbert Mak (stredopoliar SR): „Mali som v prvom polčase dosť šancí a nevyužili ani jednu. Aj po zmene strán sme mali strely, ale dnes sme nemali šťastie v koncovke. Je to remíza a ideme ďalej. Chceli sme vyhrať, to bolo pre nás prvoradé, ale aj remíza je lepšia ako prehra. Bojovali sme a od toho sa musíme odraziť.“

Milan Škriniar (obranca SR): „Bolo to dnes veľmi ťažké, pretože súper hrozil brejkami. Z našej strany to bol veľmi kvalitný výkon. Remíza nás mrzí, pretože sme siahali na víťazstvo. S Norom sa mi hralo dobre, nebol tam žiadny problém. Stále sme druhí a máme to vo svojich rukách, budeme bojovať do konca a verím, že sa budeme v konečnom účtovaní tešiť.“







Viac k témam: Kvalifikácia o postup na ME 2020 vo futbale
Zdroj: Webnoviny.sk - Foto: Zápas Slovensko – Wales v kvalifikácii o Euro 2020 sa skončil remízou, Gyömbér videl červenú kartu © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia