Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Svet

Deborah sa stratila v austrálskej buši, bezpečnostná kamera zachytila jej volanie o pomoc












16.10.2019 (Webnoviny.sk) - Austrálske úrady zachránili ženu, ktorá sa na tri dni stratila v austrálskej buši, vďaka bezpečnostnej kamere, ktorá zachytila jej volanie o pomoc. Päťdesiatpäťročná Deborah Pilgrim sa stratila v nedeľu v štáte Južná Austrália po tom, čo sa oddelila od skupiny, s ktorou táborila.

Počas svojho putovania sa dostala na prázdny pozemok, kde podľa polície do zeme vyryla SOS. Majiteľ pozemku, ktorý žije na inom mieste 70 kilometrov ďaleko, si volanie o pomoc všimol a následne upozornil políciu. Stratenú turistku našli zdravú v utorok v noci pri meste Sedan.

Na zemi bolo napísané SOS



Polícia informovala, že majiteľ pozemku Neil Marriot si z času na čas kontroloval záznamy z kamier na jeho pozemku po tom, čo sa dozvedel, že po Pilgrim pátrajú úrady.

"Na zemi bolo napísané SOS, čo tam deň predtým nebolo. Spojil som si dve a dve a zavolal políciu," povedal pre verejnoprávneho vysielateľa Australian Broadcasting Corporation. Ako tiež dodal, kamery si na svoj pozemok nainštaloval len nedávno po sérií vlámaní.

Natrafila na pitnú vodu



Ako uvádza spravodajský portál BBC, Pilgrim pred jej nájdením úrady hľadali na zemi aj zo vzduchu. Po Marriotovom telefonáte polícia obnovila pátranie v oblasti okolo pozemku. O niekoľko hodín Pilgrim našli na susednom pozemku, kde natrafila na pitnú vodu.

Z preventívnych dôvodov Austrálčanku odviezli do nemocnice. "Je fantastické, že komunita bola schopná využiť krásy technológie na nájdenie Deborah," vyjadril sa policajný superintendent James Blandford.





Viac k témam: kamera
Zdroj: Webnoviny.sk - Deborah sa stratila v austrálskej buši, bezpečnostná kamera zachytila jej volanie o pomoc © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia