Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Slovensko

Nová séria náučného seriálu pomáha deťom poznať riziká












30.3.2020 (Webnoviny.sk) - Už po tretíkrát pripravilo občianske združenie Spoločný záujem detský seriál Jojko Záchranár, ktorý hravou formou sprostredkúva deťom, najmä predškolákom a školákom z prvého stupňa riziká, ktoré na nich striehnu. Okrem toho sa dozvedia o tom, čo robí na Slovensku polícia, záchranári a hasiči.

Nový seriál Jojko záchranár v piatich dieloch predstaví detským divákom aké nástrahy na nich číhajú a ako sa na nich pripraviť a brániť sa. Celý projekt bol podporený Ministerstvom vnútra SR, ktoré pomohlo navrhnúť aj vhodné témy. Pri tretej sérii padla voľba na problematiku týrania zvierat, nenávistných prejavov, sexuálneho obťažovania, šikany a dezinformácií.

Deti aj rodičia si už zvykli na seriál ZáchrnáRIK, ktorý dve sezóny patril medzi najobľúbenejšie programy detskej stanice RIK. Pri príprave tretej série však prišla zmena. "Stanica RIK sa od januára 2020 premenovala na JOJKO a my sme museli rýchlo vymyslieť, ako sa zmení náš hlavný hrdina RIK," hovorí o nečakanom probléme generálna sekretárka občianskeho združenia Spoločný záujem Lucia Gašpieriková. "Takto vznikol nový hrdina Jojko záchranár, ktorý je dôstojným nástupcom," dopĺňa Gašpieriková. Seriál dostal aj novú vizuálnu formu, kde sa spája 2d animácia s hranou sekvenciou moderátorky – sprievodkyne programom.

Už tretí rok po sebe našiel tento náučný detský seriál svoje miesto na televízii z portfólia JOJ Group. "Aj po tretíkrát sme radi tento seriál privítali na našom kanáli, pretože aj osveta patrí medzi naše priority. Navyše sme radi, že tvorcovia dokázali rýchlo reflektovať na zmenu názvu stanice," hovorí obchodný riaditeľ JOJ Group Martin Heržo. Predchádzajúce dva ročníky si našli svojich divákov a patrili medzi TOP 10 programov, ktoré vysielal RIK. "Verím, že aj v inovovanej forme sa bude páčiť nový Jojko záchranár a už teraz sa teším na ďalšie diely o rok," dodal Heržo.

V rámci dotačnej schémy Ministerstva vnútra Slovenskej republiky v rámci prevencie kriminality vzniklo päť dielov vhodných pre televízne vysielanie a na internet budú umiestnené predĺžené verzie, ktoré budú k dispozícii aj pre pedagógov, ktorí ich môžu využiť aj v pedagogickom procese.

Informačný servis





Viac k témam: Jojko Záchranár, OZ Spoločný záujem, PR, Spoločný záujem
Zdroj: Webnoviny.sk - Nová séria náučného seriálu pomáha deťom poznať riziká © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia