Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Slovensko

Sulík je ochotný stať sa ministrom zdravotníctva, lebo zlyhania Krajčího sú očividné a je ich veľa












24.2.2021 (Webnoviny.sk) -


  • aktualizované 24. februára 17:02




Minister hospodárstva a šéf koaličnej strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík je ochotný stať sa ministrom zdravotníctva. Vyhlásil to počas stredajšieho rokovania vlády.

Viac o téme: Koronavírus



Sulík podľa vlastných slov navrhol premiérovi Igorovi Matovičovi, aby vymenil súčasného ministra Mareka Krajčího. „Lebo zlyhania su očividné a je ich veľa. Ak chceme naozaj bojovať s pandémiou, inak to nejde. Ryba smrdí od hlavy," uviedol. Predseda vlády mal pritom tento návrh odmietnuť.

Ministrom hospodárstva by bol Oravec



Podľa ministra hospodárstva je jasné, že musíme urobiť zmenu. „Toto sú manažérske zlyhania, ktorých je veľa!" povedal na margo Krajčího pôsobenia.

Sulík podľa vlastných slov už odmieta byť akoukoľvek formou spoluzodpovedný za súčasný stav a nesúhlasí s tým, ako je aktuálne vedený rezort hospodárstva.

Koaličná SaS by sa pritom podľa návrhu Sulíka nevzdala Ministerstva hospodárstva SR, jeho novým šéfom by mohol byť terajší štátny tajomník Ján Oravec.

Zemanová vyjadrila Sulíkovi podporu



Predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová vyjadrila šéfovi liberálov podporu. Sulík je podľa nej veľmi skúsený manažér a určite by dobre riadil Ministerstvo zdravotníctva SR. „Jeho rozvaha a profesionálne zohraný tím by boli dobrým prínosom pre občanov Slovenskej republiky," povedala.

Predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová uviedla, že ich strana ponúkla premiérovi prebratie zodpovednosti za rezort zdravotníctva nie politickým nominantom ale odborníkom už na jeseň, keď sa situácia zhoršovala. „Náš návrh odmietol,“ povedala Remišová.

Zároveň dodala, že o personálnych zmenách medzi lídrami koalície by sa malo diskutovať za zatvorenými dverami a nie cez médiá.





Viac k témam: Koronavírus, minister hospodárstva SR, minister zdravotníctva SR, premiér Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk - Sulík je ochotný stať sa ministrom zdravotníctva, lebo zlyhania Krajčího sú očividné a je ich veľa © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia