Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Svet

Nepokoje v troch ekvádorských väzniciach si zatiaľ vyžiadali 79 obetí spomedzi väzňov












24.2.2021 (Webnoviny.sk) - Sedemdesiatdeväť odsúdených zahynulo pri nepokojoch vo väzniciach v troch ekvádorských mestách v dôsledku bojov medzi súperiacimi gangmi a pokusu o útek. Ako uviedli miestne úrady, stovky nasadených policajných dôstojníkov pomáhajú pri opätovnom získaní kontroly nad zariadeniami, ktoré sa pokúsili ovládnuť dve zločinecké organizácie.



Dovedna 34 osôb zahynulo vo väzení v meste Cuenca na juhu krajiny, 37 v tichomorskom Guayaquile a osem v Latacunge neďaleko metropoly Quito.

Smrteľné nepokoje v ekvádorských väzniciach sú v ostatných rokov pomerne časté. Tie boli navrhnuté pre približne 27-tisíc väzňov, no trest si v nich odpykáva asi 38-tisíc odsúdených.

Ekvádorský prezident Lenín Boltaire Moreno prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter uviedol, že nariadi prísnu kontrolu zbraní, streliva a výbušnín v okolí väzníc.





Viac k témam: nepokoje, obete, vzbura väzňov
Zdroj: Webnoviny.sk - Nepokoje v troch ekvádorských väzniciach si zatiaľ vyžiadali 79 obetí spomedzi väzňov © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia