Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Slovensko

Obce v okolí Trnavy zásobujú seniorov respirátormi FFP2, niektoré rozdávajú aj vitamíny












27.2.2021 (Webnoviny.sk) - Obce v okolí Trnavy začali seniorov zásobovať nielen respirátormi FFP2, ale aj vitamínmi. Obec Cífer rozdáva obyvateľom vo veku nad 62 rokov okrem respirátorov aj výživový doplnok, ktorý obsahuje vitamíny C, D a zinok.

Ide o produkt spoločnosť, ktorá v Cíferi dlhodobo pôsobí, obci ho dodala za zvýhodnených podmienok. Balíček dostane podľa starostu Maroša Sagana približne tisíc obyvateľov s trvalým pobytom v obci.

Chránia najzraniteľnejších



Seniori si balíčky preberali v piatok 26. a v sobotu 27. februára. Kto tak neurobil, tomu na budúci týždeň prinesú výživový doplnok domov.

Suchá nad Parnou obyvateľom nad 63 rokov doručila balíčky, v ktorých boli tri respirátory FFP2, vitamín C a D. Dostať ich môže viac ako 400 obyvateľov obce. Obec tento krok vysvetľuje tak, že chce chrániť najzraniteľnejších.

Medzi prvými boli Bučany



V Leopoldove dostali seniori nad 65 rokov po päť kusov respirátorov a k tomu trojmesačnú dávku vitamínu D.

Väčšina dedín v okrese Trnava zásobuje seniorov respirátormi, prípadne špeciálnymi rúškami na opakované použitie.

Medzi prvými bola obec Bučany, ktorá poskytla ľuďom nad 65 rokov po päť kusov respirátorov a rúško s nanomembránou, postupne sa pridávali aj ďalšie obce.





Viac k témam: Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk - Obce v okolí Trnavy zásobujú seniorov respirátormi FFP2, niektoré rozdávajú aj vitamíny © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia