Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Slovensko

Najvyšší súd nezistil dôvody na odmietnutie obžaloby Kováčikovi a „Pánovi X“












7.12.2021 (Webnoviny.sk) - Senát 3T Najvyššieho súdu SR (NS SR) nezistil dôvody na odmietnutie obžaloby bývalému špeciálnemu prokurátorovi Dušanovi Kováčikovi a bývalému príslušníkovi Slovenskej informačnej služby (SIS) Petrovi Koščovi.

Senát vyhovel sťažnosti prokurátora, zrušil uznesenie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) a prikázal mu, aby vo veci konal a rozhodol. Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová. Špecializovaný trestný súd je názorom najvyššieho súdu viazaný a teda musí o obžalobe konať.

ŠTS odmietol obžalobu pre podozrenia z korupcie voči bývalému špeciálnemu prokurátorovi Kováčikovi a bývalému príslušníkovi SIS Koščovi, ktorý je známy pod prezývkou "pán X". Ako informoval spravodajský portál televízie Joj noviny.sk, sudca Michal Truban v 18-stranovom zdôvodnení vysvetľuje, prečo tak urobil.

Poukazoval na procesné pochybenia a tiež na to, že v prípade oboch obvinených stále nie je rozhodnuté o postupe podľa známeho paragrafu 363 Trestného poriadku. Bývalého člena SIS Košča, ktorý je na úteku a v policajnom pátraní, obvinili z toho, že mal podplatiť Kováčika sumou 50-tisíc eur, o čom vypovedal kajúcnik Bernard S.





Viac k témam: Súdy
Zdroj: Webnoviny.sk - Najvyšší súd nezistil dôvody na odmietnutie obžaloby Kováčikovi a „Pánovi X“ © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia