Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

MOTOR šport

Svitko si na Rely Dakar udržal 13. priečku, vo výborných výkonoch pokračuje aj Varga a stále je piaty












10.1.2023 (Webnoviny.sk) -


  • aktualizované 10. januára, 15:19 




Slovenský motocyklista Štefan Svitko na prestížnej Rely Dakar v Saudskej Arábii obsadil v utorkovej 9. etape dvanástu priečku a v celkovom poradí sa udržal na 13. pozícii. Po dni voľna absolvovali jazdci 710 km z Rijádu do Haradhu, súčasťou etapy bolo 439 km meraných úsekov.

Najlepší čas mal Benavides



V utorok dosiahol najlepší čas Argentínčan Luciano Benavides, druhý skončil s mankom 62 sekúnd Austrálčan Toby Price a tretí bol líder celkovej klasifikácie Američan Skyler Howes (+2:57 min).

V priebežnom poradí vedie Howes už len o tri sekundy pred Pricom, tretí je Argentínčan Kevin Benavides s odstupom 5:09 min. Štefan Svitko v utorok zaostal za víťazom o 14:20 min a v celkovom poradí stráca na Howesa 1:18:06 h.

Al-Attiyah si udržal post lídra



V súťaži automobilov v utorok triumfoval Francúz Sébastien Loeb o 57 sekúnd pred Litovčanom Vaidotasom Zalom, tretiu priečku obsadil ďalší francúzsky jazdec Guerlain Chicherit (+2:08 min). Post lídra celkového poradia si udržal Katarčan Nasser Al-Attiyah, ktorý finišoval ôsmy s mankom 8:58 min, jeho priami prenasledovatelia však skončili za ním.

Po utorku vedie pred Brazílčanom Lucasom Moraesom o priepastných 1:21:57 h, tretí je Loeb so stratou 1:43:08 h. Juhoafričan Henk Lategan, ktorý bol pred utorkom druhý, výrazne zaostal a v celkovom poradí klesol na 4. pozíciu.

Varga pokračuje v skvelých výkonoch



Medzi jazdcami na štvorkolkách pokračuje vo výborných výkonoch Juraj Varga. V cieli utorkovej 9. etapy je zatiaľ 8 pretekárov a Slovákovi patrí šieste miesto, v celkovom poradí sa drží stále na 5. stupienku.

V utorok dosiahol najlepší čas Litovčan Laisvydas Kancius, Varga za ním zaostal o 7:49 min. V celkovom poradí si post lídra s prehľadom stráži Francúz Alexandre Giroud, pred Argentínčanom Franciscom Floresom má náskok takmer 80 minút. Varga na lídra stráca 2:47:27 h.

Triumfoval Holanďan



V súťaži kamiónom v utorok triumfoval Holanďan Janus van Kasterena pred krajanom Pascalom de Baarom, tretí skončil Čech Jaroslav Valtr. V celkovom poradí je na čele posádka Čecha Aleša Lopraisa pred vozidlom Van Kasterena (+26:54 min), tretí je ďalší holandský kamionista Martin van den Brink (+46:08 min).





Viac k témam: Rely Dakar
Zdroj: Webnoviny.sk - Svitko si na Rely Dakar udržal 13. priečku, vo výborných výkonoch pokračuje aj Varga a stále je piaty © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia