Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Kultúra

Skupina Pretty Maids sa po piatich rokoch vracia na festivalové pódiá, vystúpi aj na Topfeste 2024












19.12.2023 (SITA.sk) - Najslávnejšia dánska kapela Pretty Maids po dlhšej prestávke vystúpi budúci rok na žilinskom letisku. Slovenskí fanúšikovia si ju budú môcť vypočuť 29. júna na festivale Topfest.

Dánska formácia vznikla v roku 1981 a v meste Horsens ju založili Ronnie Atkins s gitaristom Kenom Hammerom. V priebehu rokov sa skupina etablovala ako jedna z najlepších kapiel na domácej a svetovej scéne. Ich debutový album „Red Hot and Heavy vyšiel v roku 1984 a prezentoval charakteristický zvuk kapely a rýchlo sa stal veľkou kultovou klasikou.

Veľký prelom však prišiel s druhým albumom „Future World z roku 1987, ktorý priniesol hity ako „Future World a „Love Games“, ktoré upevnili status skupiny ako celosvetovo uznávanej rockovej formácie a postarali sa o silnú a oddanú medzinárodnú fanúšikovskú základňu.

„S kolekciou nezabudnuteľných hitov a stálou vysokou kvalitou svojej hudby, Pretty Maids v priebehu rokov zasiahli nielen svojich verných fanúšikov, ale aj nových poslucháčov. Preto sme veľmi radi, že ich po piatich rokoch môžeme privítať aj na našom festivale a fanúšikovia si spolu s nimi budú môcť zaspievať ich

najväčšie hity naživo,“ uviedol Michal Krasňan, finančný riaditeľ festivalu Topfest.

Členovia skupiny nahrali vlastnú verziu piesne „Please Don’t Leave Me“ z roku 1982, ktorá vyšla desť rokov po vydaní originálu na albume Sin-Decade (1992) a stal sa z nej hit, ktorý snáď pozná každý.

Ďalšie albumy aj skladby potvrdili trvalú silu Pretty Maids a schopnosť nasledovať ďalší vývoj, meniace sa hudobné trendy a zároveň zostať verní svojmu pôvodnému zvuku a identite. V neposlednom rade treba zmieniť aj to, že táto kapela je veľkým zdrojom inšpirácie pre ďalšie rockové a metalové skupiny po celom svete.

Vstupenky na hviezdami nabitý Topfest 2024, ktorý sa uskutoční 27. až 29. júna 2024 na letisku v Žiline si exkluzívne zakúpite v sieti Ticketportal.





Viac k témam: Festival Topfest
Zdroj: SITA.sk - Skupina Pretty Maids sa po piatich rokoch vracia na festivalové pódiá, vystúpi aj na Topfeste 2024 © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia