Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Ekonomika

Zelenskyj: Muži by sa mali vrátiť na Ukrajinu aspoň platiť dane












12.1.2024 (SITA.sk) - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj si myslí, že ukrajinskí muži vo vojenskom veku by sa mali vrátiť zo zahraničia na Ukrajinu, aby podporili ekonomiku svojho štátu a chránili ho. Ako referuje web Ukrajinská pravda, povedal to v spoločnom vyhlásení s estónskou premiérkou Kajou Kallasovou.

Na Ukrajinu by sa mali vrátiť aspoň muži



Zelenskyj dostal otázku, či by Estónsko malo vydať Ukrajincov v odvodovom veku na mobilizáciu do ukrajinskej armády. Odpovedal, že na začiatku rozsiahlej ruskej invázie odišli z Ukrajiny do zahraničia ľudia rôzneho pohlavia a veku, pretože nikto nevedel, čo bude ďalej, ukrajinskí občania sa zachránili a susedné štáty Ukrajiny otvorili hranice. Potom sa však podľa neho situácia zmenila a tvrdí, že na Ukrajinu by sa mali vrátiť aspoň muži.

Buď Ukrajine pomôžeme, alebo nie



Oslobodili sme 50 % územia okupovaného na začiatku totálnej vojny a zatlačili nepriateľa späť. Naši chlapi bojujú už dva roky. A sú ľudia, ktorí počas toho všetkého prekročili hranice a porušovali pravidlá a zákon. A toto je problém týchto ľudí, týchto mužov. Ak sú vo vojenskom veku, musia pomôcť Ukrajine a byť na Ukrajine. Netvrdím, že majú byť hneď v prvej línii,“ poznamenal Zelenskyj.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine



Ak chceme zachovať Ukrajinu, ak chceme zachovať Európu, potom musíme všetci pochopiť: buď Ukrajine pomôžeme, alebo nie. Buď sme občania, ktorí sú vpredu, alebo občania, ktorí pracujú a platia dane. Ak nebudú zaplatené dane, nebudú žiadne prostriedky na armádu. A ak nebudú peniaze na financovanie vojakov, tak nebudú ani vojaci, nebude mať kto brániť Ukrajinu. Také sú pravidlá života,“ skonštatoval Zelenskyj.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v januári 2024 (fotografie)





Viac k témam: Estónska premiérka, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinský prezident, Vojenská mobilizácia
Zdroj: SITA.sk - Zelenskyj: Muži by sa mali vrátiť na Ukrajinu aspoň platiť dane © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia