Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Ekonomika

V ôsmich okresoch na Slovensku je v hmotnej núdzi menej ako 0,5 percenta ľudí, ani jeden z nich nepatrí pod Bratislavu












22.1.2024 (SITA.sk) - Dávky v hmotnej núdzi na Slovensku na konci minulého roka poberalo 63,9 tisíca ľudí. V porovnaní s koncom novembra išlo o mierny nárast o 443 osôb. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Najviac poberajú Revúčania



Na dávky v hmotnej núdzi bolo v poslednom mesiaci vlaňajška po zohľadnení ostatných členov rodiny celkovo odkázaných 136,5 tisíca osôb, čo je 2,51 percenta z celkového počtu obyvateľov na Slovensku. V porovnaní s novembrom išlo o nárast o tisíc ľudí, resp. o 0,01 percentuálneho bodu.

Sociálne dávky na konci minulého roka najviac dostávali ľudia v okresoch Revúca, Rimavská Sobota a Kežmarok, najmenej v okresoch Púchov, Senec a Nové Mesto nad Váhom. Kým v okresoch Revúca, Rimavská Sobota a Kežmarok išlo o viac ako 10 percent z celkového počtu obyvateľov tohto okresu, v okresoch Púchov, Senec a Nové Mesto nad Váhom podiel ľudí v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov nepresiahol 0,5 percenta.

Okresy s najmenším počtom poberateľov



Nelichotivým lídrom v tomto ukazovateli je okres Revúca, kde bolo v hmotnej núdzi 13,5 percenta obyvateľov. Naopak, menej ako 0,5 percenta obyvateľov bolo v hmotnej núdzi v ôsmich okresoch.

Okrem okresov Púchov, Senec a Nové Mesto nad Váhom ide o okresy Pezinok, Trenčín, Trnava, Ilava a Tvrdošín. V piatich bratislavských okresoch bolo na konci minulého roka v hmotnej núdzi od 0,84 percenta do 1,72 percenta obyvateľov.





Viac k témam: Dávky v hmotnej núdzi, Sociálne
Zdroj: SITA.sk - V ôsmich okresoch na Slovensku je v hmotnej núdzi menej ako 0,5 percenta ľudí, ani jeden z nich nepatrí pod Bratislavu © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia