Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Futbal

Nemecko prišlo o ďalšiu legendu. Zomrel Andreas Brehme, autor víťazného gólu vo finále MS 1990












20.2.2024 (SITA.sk) - Vo veku 63 rokov zomrel bývalý nemecký reprezentant Andreas Brehme. O úmrtí futbalovej legendy v utorok informovala jeho životná partnerka Susanne Schäferová, ktorá nemeckej agentúre dpa uviedla, že dôvodom úmrtia bola náhla zástava srdca.

Navždy v ich srdciach



Brehmeho bývalé kluby Bayern Mníchov a 1. FC Kaiserslautern vydali sústrastné vyhlásenia. "Andreas Brehme bude navždy v našich srdciach, ako víťaz majstrovstiev sveta, a čo je dôležitejšie, ako veľmi výnimočný človek," uvádza Bayern vo svojom sústrastnom vyhlásení na sociálnej sieti X.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem


Brehme bol jednou z ústredných postáv reprezentácie Západného Nemecka v 80. a 90. rokoch. Na majstrovstvách sveta v roku 1990 v Taliansku strelil bývalý ľavý obranca jediný gól vo finálovom zápase Nemecka proti Argentíne. Víťazstvo na šampionáte prinieslo vlnu národných osláv v celej krajine, ktorá bolo v procese zjednotenia po páde Berlínskeho múru rok predtým.

Nemecký futbal prišiel o ďalšiu hviezdu



Na klubovej úrovni vyhral Brehme dvakrát nemecký titul. V roku 1987 sa mu to podarilo s Bayernom Mníchov a v roku 1998 bol jedným z kľúčových hráčov prekvapujúceho šampióna 1. FC Kaiserslautern. Z ligového prvenstva sa tešil aj na Apeninskom polostrove, kde pomohol v roku 1989 milánskemu Interu k zisku "scudetta".

Rodák z Hamburgu odohral v národnom drese dovedna 86 zápasov, v ktorých strelil 8 gólov. Nemecký futbal tak prišiel o ďalšiu výraznú podstavu svojej histórie.

Len nedávno, 7. januára, zomrel vo veku 78 rokov legendárny Franz Beckenbauer, ktorý trénoval reprezentáciu v čase, keď Brehme strelil víťazný gól vo finále MS 1990.





Viac k témam: Futbalista, Úmrtie
Zdroj: SITA.sk - Nemecko prišlo o ďalšiu legendu. Zomrel Andreas Brehme, autor víťazného gólu vo finále MS 1990 © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia