Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Svet

Európa musí podľa Michela prejsť na vojnovú ekonomiku. Ak chceme mier, musíme sa pripraviť na vojnu, zdôraznil












19.3.2024 (SITA.sk) - Európa musí podľa predsedu Európskej rady Charlesa Michela prejsť na vojnovú ekonomiku a posilniť svoju obranu, aby reagovala na hrozbu, ktorú predstavuje Rusko. V článku, ktorý zverejnili európske médiá, vyhlásil, že Európa musí prevziať zodpovednosť za svoju bezpečnosť. Informuje o tom spravodajský portál Sky News.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine



„Ak Európska únia nezareaguje správne a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu na zastavenie Ruska, sme na rade my," vyjadril sa Michel s tým, že preto musí byť Európa pripravená na obranu a prejsť do „módu vojnovej ekonomiky". „Ak chceme mier, musíme sa pripraviť na vojnu," zdôraznil.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v marci 2024 (fotografie)

Od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu v roku 2022 Európa urobila pokroky, ktoré zahŕňajú zvýšenie vojenských výrobných kapacít o 50 percent, ale podľa Michela je potrebné urobiť viac. Predseda Európskej rady tiež vyzval členské štáty Únie, aby zabezpečili, že Ukrajina dostane na bojisku to, čo potrebuje.

Európska únia v pondelok schválila ďalšiu pomoc pre ukrajinské ozbrojené sily v objeme 5 miliárd eur.





Viac k témam: Predseda Európskej rady, rusko-ukrajinský konflikt, Vojenská pomoc Ukrajine, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk - Európa musí podľa Michela prejsť na vojnovú ekonomiku. Ak chceme mier, musíme sa pripraviť na vojnu, zdôraznil © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia