Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Slovensko

Zima z Tatier odchádza pomaly, niekde sa ešte lyžuje












11.4.2024 (SITA.sk) - Vo Vysokých Tatrách sa lúčia s poslednými zvyškami snehu a zimnou sezónou. Aj napriek výraznému otepleniu sa však v niektorých častiach ešte stále lyžuje a lyžovačka bude pokračovať aj v ďalších dňoch. Nasledujúci víkend ale bude posledný, keď si návštevníci Hrebienka budú môcť pozrieť Tatranský ľadový dóm, ktorý bol už po jedenástykrát najväčšou atrakciou zimnej sezóny.

Aj naďalej sa v týchto dňoch lyžuje v Lomnickom sedle a na Štrbskom Plese. „Po víkende sa denná lyžovačka v Lomnickom sedle končí, to znamená, že ak vydrží sneh, pokračovať s lyžovačkou sa bude na ďalší víkend," uviedol pre agentúru SITA hovorca prevádzkovateľa tatranských lyžiarskych stredísk Marián Galajda. Stredisko na Štrbskom Plese má podľa jeho slov dennú prevádzku naplánovanú do 21. apríla.

Od 22. apríla je na Štrbskom Plese naplánovaná technická údržba lanových dráh, ktorá bude s prestávkami počas víkendov trvať do 7. júna. V Tatranskej Lomnici by mala, rovnako s prestávkami, trvať od 15. apríla do 22. mája. Aktuálne nepremáva pre jarnú údržbu pozemná lanovka zo Starého Smokovca na Hrebienok, a to do 18. apríla s výnimkou víkendu.





Viac k témam: Jarná lyžovačka, Lyžovačka
Zdroj: SITA.sk - Zima z Tatier odchádza pomaly, niekde sa ešte lyžuje © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia