Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Svet

Taraba sa stretol so Zelenským aj prezidentom Pavlom. Slovensko má záujem na mieri a prosperite Ukrajiny, vyhlásil (foto)












12.4.2024 (SITA.sk) - Minister životného prostredia Tomáš Taraba sa stretol v hlavnom meste Litvy s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským.

Prijatie politickej reality



„Slovensko má záujem na mieri a prosperite Ukrajiny,“ napísal na sociálnej sieti minister Taraba. Slovenský minister sa stretol vo Vilniuse aj s českým prezidentom Petrom Pavlom.

„Českého prezidenta Pavla som pozval, aby sa, už keď sme na Slovensku po voľbách, prijala politická realita a politika viac umelo nerozdeľovala dva bratské národy,“ podotkol Taraba.

Príklad spolupráce



Česi a Slováci sú podľa neho pred svetom príkladom spolupráce, ktorá sa rozdelením štátu neoslabila, ale práve naopak, posilnila. „Tento príklad potrebuje rozhádaný svet nachádzajúci sa v konfliktoch ako soľ,“ konštatoval Taraba.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem


Minister je presvedčený, že Slovensko robí suverénnu zahraničnú politiku.

„Sme dosť zrelí, aby sme vedeli tlmočiť naše názory komukoľvek a vieme sa stretnúť a rokovať s kýmkoľvek. Pred voľbami korčokovci vytvárali hystériu ako stretnutie Juraja Blanára s ruským ministrom zahraničných vecí Lavrovom vyradilo Slovensko neviem odkiaľ. Dokonca česká vláda zrušila vzájomné rokovanie, aby pomohla Korčokovi vo voľbách a použila neprijateľné označenie, že vraj sme bezpečnostná hrozba pre Európu,“ uzavrel Taraba.





Viac k témam: Český prezident, Minister životného prostredia SR, ruský minister zahraničia, Ukrajinský prezident
Zdroj: SITA.sk - Taraba sa stretol so Zelenským aj prezidentom Pavlom. Slovensko má záujem na mieri a prosperite Ukrajiny, vyhlásil (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia