Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Hokej

Slovenskí hokejisti v úvodnom zápase na MS do 18 rokov podľahli favoritovi, od Američanov dostali deväť gólov












25.4.2024 (SITA.sk) - Slovenskej reprezentácii hokejistov do 18 rokov nevyšlo úvodné vystúpenie v základnej A-skupine na svetovom šampionáte hráčov tejto vekovej kategórie vo Fínsku, v meste Espoo podľahli rovesníkom z USA vysoko 0:9. Zverenci trénera Martina Dendisa proti obhajcom titulu spred roka ťahali od úvodu za kratší koniec. Prehrávali už od tretej minúty, v každej tretine inkasovali po tri góly.

"Nezachytili sme úvod. Keď sa Američania rozbehnú, už je ťažké ich zastaviť. Nastúpili sme s prílišným rešpektom. V druhej tretine sme mali aj dobré sekvencie. Pozitívom je, že keď robíme to, čo máme, tak vieme držať krok aj s Američanmi," povedal po súboji tréner Martin Dendis v prenose JOJ Šport.

Bezgólové skóre



Mladí slovenskí hokejisti síce vo štvrtok až nezaostávali za favoritom v počte striel na bránku, na gól však nevyužili ani jeden z 24 pokusov. Na brankára Alana Lenďáka smerovalo dovedna 35 striel a 9 z nich skončilo za jeho chrbtom. Trikrát ho prekonal Cole Eiserman, dvakrát James Hagens a raz Cole Hutson, Teddy Stiga, John Whipple a Christian Humphreys.

Mladí Slováci vo Fínsku obhajujú vlaňajšiu štvrtú priečku, čo bolo ich najlepšie umiestnenie od striebra z roku 2003. V minulosti získali v roku 1999 bronz.

Najbližší súperi našich hokejistov



Už v piatok o 13.00 h SELČ nastúpia slovenskí hokejisti proti rovesníkom z Lotyšska, neskôr ich čakajú aj súboje proti Fínom a Nórom. Do štvrťfinále sa prebojujú po štyri najúspešnejšie tímy z oboch skupín, výbery z piatych priečok odohrajú baráž o zotrvanie medzi svetovou elitou.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem


"Musí to byť lepšia aj zajtra. Musíme začať od malých vecí. Musíme hrať jednoducho a hrať to čo máme. Ak to spravíme, môžeme hrať proti každému, Teraz musíme zabudnúť na tento duel a už teraz začína príprava na Lotyšsko.," povedal útočník Tomáš Pobežal pre JOJ Šport, obranca Andrej Fabuš dodal: "Musíme sa len ponaučiť, vyspať sa a zregenerovať. Najväčší rozdiel bolo ich korčuľovanie, všade boli rýchlejší. Na tomto turnaji je každý súper kvalitný, musíme proti Lotyšom začať lepšie a musíme byť na nich pripravení."





Viac k témam: Hokej, MS do 18 rokov, MS v hokeji do 18 rokov, Slovenskí hokejisti
Zdroj: SITA.sk - Slovenskí hokejisti v úvodnom zápase na MS do 18 rokov podľahli favoritovi, od Američanov dostali deväť gólov © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia