Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Flash správy

5. november 2015

Hlohovčania, pozor na falošných odpočtárov!

Pozor na falošných elektrikárov a plynárov v Hlohovci a v okolí!

Polícia upozorňuje najmä obyvateľov Hlohovca a okolia, aby boli opatrní. Polícia minulý týždeň zaznamenala prípad, keď sa žena vydávala za pracovníčku elektrární. 87-ročnú staršiu pani pripravila v dome o 1100 eur.

Polícia po podozrivej žene pátra a poverený policajt začal vo veci trestné stíhanie pre prečin krádeže. Polícia aj v súvislosti s týmto prípadom apeluje na ľudí, aby nevpúšťali takéto osoby do svojich príbytkov. Ak nie ste si istí, že ide o skutočných zamestnancov spoločností, informácie si radšej overte, napr. u ich zamestnávateľa, na obecnom úrade a o pomoc môžu starší občania požiadať aj suseda či príbuzného. Zároveň ho môžete požiadať, aby bol prítomný pri vstupe cudzej osoby do vášho príbytku.

Peniaze takýmto osobám nikdy nedávajte, všetky nedoplatky alebo aj preplatky neinkasujú osoby pri osobnom stretnutí. Ak máte podozrenie, že môže ísť o podvodníkov, neotvárajte a ihneď kontaktuje políciu na čísle 158.

Mária Linkešová, Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave

 

Hlohovčania, na základe informácií z polície vás chceme upozorniť na falošných odpočtárov plynu a elektriny, ktorí sa pohybujú v našom meste.

Podvodníci sa zameriavajú na starších ľudí, preto najmä ich vyzývame na opatrnosť. Podvodníci využívajú dôverčivosť a neznalosť ľudí a snažia sa od nich vylákať peniaze rôznym spôsobom.

Pravý odpočtár sa vám musí preukázať preukazom a  nikdy od vás nepýta, ani nevracia žiadne peniaze! Ak máte pocit, že nejde o skutočného odpočtára, ale o podvodníka, kontaktujte políciu na čísle 158.

Mgr. Zuzana Hrinková Siebenstichová
referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy






1 komentár


  1. gravatar
    Kat

    Odťať obe ruky.



Pridať komentár

Prispievajte do diskusií ako prihlásený užívateľ.