Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

13. marec 2008

Zmeny v doprave

Redukcia priechodov pre chodcov na Ulici SNP a zjednosmernenie Radlinského ulice.

Dopravná situácia v Hlohovci je z roka na rok kritickejšia. Na tomto stave sa podpisuje nielen narastajúci počet automobilov, ale najmä skutočnosť, že centrom mesta neustále prechádzajú aj vozidlá smerujúce predovšetkým do Nitry. Vážnosť situácie nám taktiež potvrdila anketa medzi občanmi Hlohovca, ktorí ju hodnotia ako veľmi zlú a nedomyslenú. Obyvatelia sa sťažovali najmä na kolóny, dopravné zápchy, neprimerané množstvo priechodov pre chodcov, sťažené prechádzanie cez neprehľadnú cestnú komunikáciu a znečistené ovzdušie. Väčšina z nich vidí východisko tohto stavu vo vybudovaní obchvatu mesta.

Čiastočné riešenie kritickej situácie si vedenie mesta sľubuje od plánovaného zrušenia niektorých priechodov pre chodcov. V rámci avizovaných úprav sa taktiež zjednosmerní jedna z ulíc v centre mesta: „Ide o zrušenie priechodov pre chodcov oproti mliečnemu baru a ČSOB na Ulici SNP. Nový priechod pre chodcov vznikne oproti predajni Elektro Vykopal,“ informoval nás zástupca riaditeľa Obvodného oddelenia Policajného zboru v Hlohovci Bc. Miroslav Žák. Zástupca riaditeľa ďalej potvrdil, že k zjednosmerneniu dôjde na Radlinského ulici, pričom je predpoklad, že sa z nej nebude dať vychádzať na Ulicu SNP, to znamená, že sa zjednosmerní smerom k železničnej stanici.

Ďalším z vážnych problémov v Hlohovci je prekračovanie povolenej rýchlosti niektorými vodičmi. V tejto súvislosti občania upozorňujú, okrem iných lokalít v meste, aj na Nábrežie A. Hlinku. Eliminovanie tohto problému by mohlo priniesť osadenie cestných spomaľovačov, tzv. retardérov: „Ich osadenie záleží v prvom rade od požiadaviek Mesta Hlohovec, vzhľadom k tomu, že peniaze na retardéry musí vyčleniť mesto. Následne po prednesení takejto požiadavky by uvedenú žiadosť schvaľoval Dopravný inšpektorát Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trnave,“ uviedol Miroslav Žák. Podľa jeho vyjadrení, by hlavným prínosom avizovaných zmien mala byť aspoň čiastočná redukcia kolón, ktoré sa v centre mesta tvoria najmä v popoludňajších hodinách. Vzhľadom na to, že dopravný inžinier OR PZ Trnava tieto úpravy schválil, Mesto Hlohovec by malo pristúpiť k ich realizácii v blízkom čase.

Zostrih ankety:

Galéria k článku