Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

28. júl 2008

Posledný investor v priemyselnom parku

Poslanci schválili odpredaj pozemkov v priemyselnej zóne: „Horná Sihoť – Hlohovec“ spoločnosti EST 1, s.r.o.

Priemyselný park v lokalite „Horná Sihoť - Hlohovec“ má už svojho piateho a zároveň nateraz posledného investora. K etablovaným firmám v priemyselnej zóne, s celkovou rozlohou 25 hektárov, pribudne aj spoločnosť EST 1, s.r.o. so sídlom na Šenkvickej ceste 12/F v Pezinku. Podľa informácií prednostky Mestského úradu v Hlohovci Ing. Evy Lukáčovej, bude odpredaj pozemkov o celkovej výmere 59 896m2 za cenu 283 Sk/m2 predstavovať príjem 16 950 568,- Sk do mestského rozpočtu. Ich odpredajom mesto zároveň vyriešilo obsadenie celej lokality uvedenej priemyselnej zóny, nachádzajúcej sa v extraviláne katastrálneho územia Šulekovo, Mesto Hlohovec. Rozhodli o tom poslanci na svojom tohtoročnom júnovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Navrhovaná cena za m² zohľadňuje zámer investora vybudovať na vlastné nálady inžinierske siete a prístupovú komunikáciu k odpredávaným pozemkom. Spoločnosť, ktorá sa bude zaoberať výrobou skiel pre stavebníctvo a hliníkových okien a dverí, by mala spustiť svoju prevádzku v roku 2010. Okrem výrobných priestorov vybuduje aj skladové priestory a vzorkovňu produktov. Investor plánuje vytvoriť vo svojej prevádzke 60 pracovných miest. Z toho 50 je určených pre výrobu a 10 zamestnancov nájde uplatnenie v skladoch.

Výstavbu priemyselnej zóny v lokalite „Horná Sihoť – Hlohovec“  zahájilo mesto v roku 2004. Nachádzajú sa tu výrobné priestory spoločnosti Faurecia Slovakia, s.r.o., ktorá sa zameriava na výrobu automobilových komponentov a je subdodávateľom firmy Peugeot Trnava. Druhou spoločnosťou je Vetter Slovakia, s.r.o., ktorá sa zaoberá sušením a balením ovocných plodov a orechov. Ďalšia zo spoločností v priemyselnej zóne je JMT SK, s.r.o. a orientuje sa na výrobu dosiek plošných spojov do LCD televízorov pre firmu Samsung Voderady. V areáli priemyselného parku sa taktiež buduje logistické centrum spoločnosti TRANSKAM  - SLOVAKIA, s.r.o. Pri spustení všetkých prevádzok v lokalite priemyselnej zóny by sa tu malo celkovo vytvoriť približne tisíc pracovných miest.

Zaujímavý počet pracovných príležitostí, ktoré zaiste mnohí občania Hlohovca privítali, opäť otvára otázku bezpečnosti pri prechode na druhú stranu Váhu. Mnohí z nich nevyužívajú automobilovú, prípadne autobusovú dopravu a dochádzajú do práce peši. Musia tak absolvovať cestu po chodníku na moste. Ten je však úzky a nechránený. Tým, že cestná komunikácia je v čase dopravnej špičky pri vjazde do Hlohovca nadmieru vyťažená, stáva sa toto miesto rizikovým nielen pre vodičov, ale aj pre samotných chodcov. Lávku cez rieku by určite uvítali nielen občania miestnej časti Šulekovo, ale aj mnohí z tých, ktorí našli zamestnanie v priemyselnom parku „Horná Sihoť  - Hlohovec“. Na základe vyjadrenia hovorkyne mesta, Evy Uhrákovej, ktoré sme už dávnejšie získali v rámci rubriky „Otázky pre Mesto“, sa však v tomto volebnom období o jej výstavbe neuvažuje.

Galéria k článku