Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

24. máj 2009

Magistrát opäť hľadá vedúceho právneho oddelenia

Víťazka výberového konania krátko po zvolení do funkcie odišla.

Výberové konanie na pozíciu vedúceho právneho oddelenia Mestského úradu v Hlohovci vyvolalo ostrú výmenu názorov. Živo sa na túto tému diskutovalo nielen v poslaneckých laviciach, ale aj na občianskom internetovom fóre, kde sa objavila reakcia priamo od zainteresovaných. Dôvodom nespokojnosti bol postup magistrátu počas konkurzu, ako aj jeho samotný výsledok.

Mestský úrad vyhlásil výberové konanie v októbri minulého roku. Ako jednu z podmienok si stanovil minimálne dvojročnú prax v samospráve. Záujem o post vedúceho právneho oddelenia prejavili dve uchádzačky: Mgr. Miriam Findorová a JUDr. Mária Vozárová. O výsledku mala rozhodnúť päťčlenná komisia, ktorú však primátor mesta Ján Dlhopolček na poslednú chvíľu rozšíril o ďalších dvoch členov. Konkurz vyhrala Miriam Findorová.

K neštandardnému výberovému konaniu sa počas februárového zasadnutia mestského zastupiteľstva vyjadril poslanec Oliver Pestún. Upozornil nielen na podozrivé rozšírenie komisie, ale vyjadril aj svoje pochybnosti nad výsledkom konkurzu. Miriam Findorová totiž, na rozdiel od Márie Vozárovej, nikdy v samospráve nepracovala. Primátor obhajoval svoje rozhodnutie pre doplnenie komisie politickými dôvodmi.

Len krátko po obsadení tohto miesta sa objavili informácie o výberovom konaní opäť. Dôvodom sa stal odchod Miriam Findorovej. „Vedúca právneho oddelenia ukončila pracovný pomer s Mestom Hlohovec v zmysle § 72 Zákonníka práce v skúšobnej dobe. Uvedené ustanovenie ZP umožňuje ukončenie pracovného pomeru bez udania dôvodu. Pracovný pomer bol ukončený ku dňu 30. 04. 2009,“ informovala nás prednostka mestského úradu Eva Lukáčová.

Novinkou pre záujemcov o vedúce miesto na právnom oddelení je aj to, že prax v samospráve je už len vítaná a nie je podmienkou. Zostáva dúfať, že tentoraz komisia neprehliadne stanovené kritériá a priebeh konania nespochybnia žiadne prekvapenia.

V diskusnom fóre sa čoraz častejšie objavujú príspevky od občanov reagujúce na vystúpenia  Olivera Pestúna. Aj preto sme sa rozhodli dať vám možnosť osloviť tohto mestského poslanca. Ak vás zaujímajú jeho názory na rôzne aktuálne problémy v meste, ale aj to, ako vníma komunálnu politiku v Hlohovci, môžete svoje otázky zasielať do 30. mája. Odpovede zverejníme v nasledujúcom článku.

Otázka pre mestského poslanca Olivera Pestúna:



Galéria k článku





Podobné témy
Za takmer 3 roky si prilepšili o 3 300 eur
Za takmer 3 roky si prilepšili o 3 300 eur
Radnica čelí škandálu. Dvojica pracovníčok priznala, že poplatky od ľudí končili v ich vlastnom vrecku.

Radnica konala nezákonne. Potvrdil to súd.
Radnica konala nezákonne. Potvrdil to súd.
Krajský súd potvrdil, že rozhodnutie magistrátu o nesprístupnení dokumentu bolo nezákonné.