Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

19. september 2010

Jarmok opäť bez výrazných zmien

Podľa primátora si mesto program s drahými hviezdami nemôže dovoliť.

Sedemnásty ročník tradičného mestského podujatia neprinesie žiadne podstatné zmeny. Organizátori Michalského jarmoku opäť vsadili na zaužívané miesto aj dramaturgiu programu. Návštevníci môžu očakávať asi 300 predajných stánkov. Najväčším lákadlom jarmočného pódia bude Polemic.

Už tento víkend (24.-26.9.) zaplnia časť mesta stánky a kolotoče. Jarmok, tak ako po ostatné roky, situovali usporiadatelia na Hlohovú, Zábranie a vstupné časti Komenského, Bezručovej a Vajanského ulice. Vodiči sa do týchto končín, vrátane úseku Tolstého po križovatku na Ulici M. R. Štefánika, nedostanú od štvrtkového rána do nedeľnej polnoci. Prehliadku remesiel nájdu návštevníci na ľavej strane Hlohovej, oproti stánkom s občerstvením. Areál športovej haly bude vyhradený pre kolotoče. Organizátori taktiež sľubujú dostatok smetných nádob a toaliet umiestnených na trase podujatia.

Trojdňová programová nádielka ponúkne ľudovku, country, rytmy v štýle ska aj osvedčený stredný prúd. V piatok sa s rockovým repertoárom predstaví napríklad domáca skupina Valec a prvý jarmočný deň zavŕši svojrázna folk-rocková formácia Slniečko z Piešťan. Sobotu, okrem tradičnej dychovky a country melódií, okorení aj energický žánrový mix z dielne kapely Smola a hrušky. Po nej zaiste privedie publikum do varu temperamentný Polemic. V nedeľu zavíta do Hlohovca spievajúca lekárka Marcela Laiferová. Priestor v programe dostanú aj mažoretky, regionálny folklór či umelci z družobných miest.

Mestskú pokladnicu vyjde podujatie na 17-tisíc eur, čo je o dve tisícky viac v porovnaní s pôvodne plánovanými výdavkami. „Rozpočet na program bol doplnený o 2-tisíc eur, ktoré sme dostali od Západoslovenskej energetiky za reklamu počas jarmoku,“ uviedla prednostka Eva Lukáčová. Podujatie je čiastočne hradené aj z prenájmu plochy pri športovej hale. Podľa organizátorov, programová ponuka zodpovedá určenej sume a primátor Ján Dlhopolček dodal, že mesto si nemôže dovoliť speváka, ktorý pýta honorár v tisíckach eur.

Na nedostatok predajcov sa pravdepodobne návštevníci sťažovať nebudú. „Očakávame okolo 300 stánkov, možno aj viac, lebo stále je záujem a musí sa aj vyraďovať,“ informoval primátor. Mesto počíta s príjmom 22-tisíc eur.

Galéria k článku





Podobné témy
Program tohtoročného jarmoku je známy
Program tohtoročného jarmoku je známy
Program tradičného podujatia.

Advent rozvoňala verejná zabíjačka
Advent rozvoňala verejná zabíjačka
Vianočné trhy už začali. Pozrite si fotopostrehy z podujatia.

Jarmok opäť prilákal záplavu návštevníkov
Jarmok opäť prilákal záplavu návštevníkov
Michalský jarmok oslávil svoje okrúhle jubileum. Prinášame vám fotoreportáž 20. ročníka tradičného podujatia.

Michalský jarmok uzavrie ulice
Michalský jarmok uzavrie ulice
Tradičné podujatie budú sprevádzať dopravné obmedzenia. Okrem uzávierky ulíc presmerujú i spoje MHD.

Program Michalského jarmoku je už známy
Program Michalského jarmoku je už známy
Tohtoročná programová nádielka opäť poteší najmä tých skôr narodených. Hviezdami podujatia budú Otto Weiter a Gizka Oňová.