Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

27. marec 2011

Pošta pre poslanca

Chcete sa aktívnejšie podieľať na fungovaní samosprávy? Pošlite správu vášmu poslancovi.

Mesto zverejnilo kontakty na poslancov. Niektorí z nich poskytli iba čiastočné údaje. Hlohovecko.sk prichádza s novou službou, ktorá chce komunikáciu so samosprávou vylepšiť.

Po desiatich rokoch fungovania oficiálnej mestskej stránky sa na nej objavili vizitky poslancov. Informácie, ktoré sú v iných samosprávach už roky samozrejmosťou, sa tak konečne stali skutočnosťou aj v Hlohovci. Pozitívom sú fotografie volených zástupcov, rozdelenie podľa obvodov a čiastočne aj kontaktné údaje. Nepochybne prospešná myšlienka však postráda jednotnú formu a kompletné informácie.

V niektorých prípadoch chýbajú adresy, telefónne čísla či e-mailový kontakt. Exprimátor a poslanec za druhý volebný obvod Ján Dlhopolček neposkytol ani jeden z týchto údajov s tým, že v prípade záujmu sa s ním môže občan spojiť prostredníctvom mestského úradu. Napriek snahe o vytvorenie jednotných elektronických adries majú niektorí zástupcovia uvedené rôzne e-maily. V tejto súvislosti ide najmä o nevhodné kontakty odkazujúce na ich komerčné aktivity.

Pre lepšiu a transparentnejšiu komunikáciu prichádza stránka Hlohovecko.sk s novou službou: Pošta pre poslanca (ppp.hlohovecko.sk). Prostredníctvom jednoduchého formulára odteraz môžete poslať správu ktorémukoľvek z volených zástupcov, ktorý má zverejnenú kontaktnú e-mailovú adresu. Cieľom systému je prinášať konštruktívne otázky a pripomienky bez invektív, ktoré majú poukazovať na konkrétne problémy v jednotlivých častiach mesta.

Orientáciu pri výbere poslancov uľahčí rozdelenie podľa ulíc a volebných obvodov. Každá zaslaná správa bude zároveň zverejnená na stránke, aby ste sa mohli o svoju pripomienku podeliť s ostatnými návštevníkmi portálu. V prípade súhlasu poslanca systém sprístupní aj jeho odpoveď.

V súvislosti s interpeláciami, ktoré už na stránke prinášame dva roky, si tak môžete urobiť komplexnejší obraz o práci vašich volených zástupcov.    

Galéria k článku