Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

25. september 2011

Jarmok sa vracia bližšie k centru

O  náladu sa postará Bukasový masív, slávne hity opráši ABBA Revival a krv v žilách rozprúdi Hudba z Marsu.

Jarmok sa vracia bližšie k centru

Organizátori veria, že zmena trasy Michalskému jarmoku prospeje. Zlepšiť by sa mal nielen prejazd mestom, ale aj bezpečnosť a pohodlie návštevníkov. Oproti minulému obdobiu výdavky na podujatie vzrástli.

18. ročník Michalského jarmoku prichádza s novinkami. Po niekoľkých rokoch sa podujatie z Hlohovej a Zábrania vracia bližšie k centru. „Bývalá trasa na hlavnom cestnom ťahu spôsobovala problémy. Teraz je vedená iba na miestnych komunikáciách a predpokladáme, že obmedzovanie motoristov prechádzajúcich Hlohovcom bude v menšom rozsahu,“ uviedla prednostka Eva Lukáčová.

Takmer tristo avizovaných predajcov rozloží jarmočný tovar na Pribinovej, stánky s občerstvením budú na Ulici M. R. Štefánika a tradičné remeslá nájdu návštevníci na vynovenej Štúrovej ulici. Tribúnu s kultúrnym programom organizátori umiestnili na Jesenského a kolotoče v priestoroch autobusovej a železničnej stanice. Zbytočnej “tlačenici“ sa usporiadatelia rozhodli vyhnúť umiestnením stánkov iba po jednej strane ulice.

V porovnaní s predchádzajúcim ročníkom výdavky na podujatie vzrástli. Pokým minule stál jarmok necelých 16-tisíc, teraz naň plánuje mesto vynaložiť až 23-tisíc eur. Rovnakú čiastku by mali do mestskej kasy priniesť príjmy za predajné miesta. Doteraz bolo podujatie ziskové. „Myslím, že Michalský jarmok by mohol prenájmom stánkov zarobiť,“ vyjadril sa Jozef Behul.

Podľa prednostky tvoria súčasť nákladov mimorozpočtové prostriedky, ktoré sa podarilo získať z predošlých jarmokov a mesto ich môže na podujatie využiť. Vďaka tomuto fondu pribudne v uliciach vlajková výzdoba za 5 500 eur. Predĺženie trasy sa odrazilo na zvýšení predpokladaných výdavkov za energie, ako aj služby spojené s čistením ulíc, ktoré budú stáť zhruba 6-tisíc eur. Na program, propagáciu, ozvučenie a montáž javiska vyčlenilo mesto necelých 8-tisíc eur.

Za najväčšie ťaháky zvolili tvorcovia programu svojrázny repertoár kapely Bukasový masív a energický kokteil, ktorý zo ska, disko a folklóru namieša Hudba z Marsu. Hity legendárnej švédskej štvorice opráši ABBA Revival z družobných Hraníc a na pódiu sa predstaví aj semifinalista Česko-Slovenskej SuperStar - Matej Piňák. Z domácich taktiež dostane priestor rockovo ladený Slain či bluegrassová formácia Blue Way.

Chýbať nebude tunajší folklór, ľudový zabávač a k spestreniu prispejú prehliadky tradičných remesiel. „Prihlásilo sa nám skoro štyridsať záujemcov,“ informoval  riaditeľ podujatia Jaromír Kratochvíl s tým, že v porovnaní s minulými ročníkmi ide o rekordný počet. Ako uviedol, tešiť sa možno na ukážky zručnosti košikárov, drotára alebo umeleckého kováča.

Zmenu trasy uvítal aj náčelník mestskej polície Jozef Šoka: „Jarmočisko bude teraz prehľadnejšie a bezpečnejšie.“ Zosilnené hliadky budú v uliciach už od stredy. V najrušnejšom čase by malo byť v teréne 12 až 14 príslušníkov mestskej a štátnej polície. Keďže väčšia koncentrácia národa zvyčajne priláka aj “dlhoprstých“ návštevníkov, náčelník varuje, aby si ľudia dávali pozor na peňaženky. Rodičia by mali mať ratolesti stále pod dozorom a teenageri by sa mali vyhýbať stánkom s alkoholom, keďže policajti budú opäť vo zvýšenej miere kontrolovať popíjanie medzi mladistvými.

Uzávierka ulíc Pribinovej, Starého rínku, Štúrovej, Puškinovej, čiastočne  M. R. Štefánika, Jesenského a Železničnej platí od stredy rána do nedeľnej polnoci. Predajcovia  budú mať vyhradené parkovacie miesta na Starom rínku pri dome kultúry a priestoroch bývalej Ozety na Fándlyho ulici. Návštevníci môžu parkovať v priľahlých uličkách s výnimkou M. R. Štefánika od križovatky s Vajanského po križovatku so Železničnou, ktorá je dočasne určená pre autobusy.

Michalský jarmok sa v Hlohovci uskutoční od piatku 30. septembra do nedele 2. októbra.

MICHALSKÝ JARMOK 2011 - PROGRAM

PIATOK 30.9.2011

15:30 MUSIC NO LIMIT
16:00 Hlohovskí fujaristi
           Akadémia mažoretiek 
           Slávnostné otvorenie jarmoku primátorom mesta Hlohovec
           SAŠETKY
16:40 Spevácky zbor HLOHOVČATÁ
17:20 Hudobná skupina BORRA
18:15 Hudobná skupina SLAIN
19:00 ABBA Revival z Hraníc – CZ
20:30 BUKASOVÝ MASÍV
22:00 Ukončenie 1. dňa jarmoku

SOBOTA 1.10.2011

10:30 HS ORIONS 
15:00 GIPSY TÚLE
15:30 Dychová hudba LIESKOVANÉ
17:15 BLUE WAY
18:05 MATEJ PIŇÁK
18:50 Hudobná skupina NaEX
20:45 HUDBA Z MARSU
22:00 Ukončenie 2. dňa jarmoku

NEDEĽA 2.10.2011

14:30 Ľudová hudba BOROVIENKA
15:45 FS Šulekovo
16:20 DFS Inovček
16:40 FS Šulekovo
17:20 FS INOVEC
18:00 ŠTEFAN HRUŠTINEC- hviezdny zabávač, spevák, imitátor
19:00 VÁH RIVER BAND
21:00 Ukončenie Michalského jarmoku 2011





Podobné témy
Program tohtoročného jarmoku je známy
Program tohtoročného jarmoku je známy
Program tradičného podujatia.

Advent rozvoňala verejná zabíjačka
Advent rozvoňala verejná zabíjačka
Vianočné trhy už začali. Pozrite si fotopostrehy z podujatia.

Jarmok opäť prilákal záplavu návštevníkov
Jarmok opäť prilákal záplavu návštevníkov
Michalský jarmok oslávil svoje okrúhle jubileum. Prinášame vám fotoreportáž 20. ročníka tradičného podujatia.

Michalský jarmok uzavrie ulice
Michalský jarmok uzavrie ulice
Tradičné podujatie budú sprevádzať dopravné obmedzenia. Okrem uzávierky ulíc presmerujú i spoje MHD.

Program Michalského jarmoku je už známy
Program Michalského jarmoku je už známy
Tohtoročná programová nádielka opäť poteší najmä tých skôr narodených. Hviezdami podujatia budú Otto Weiter a Gizka Oňová.