Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

21. september 2012

Na logo si ešte chvíľu počkáme

Súťaž o značku mesta pripomína nekonečný príbeh. Radnica už výsledky pozná, s predstavením víťaza chce ešte počkať.

Na logo si ešte chvíľu počkáme

Začiatkom roka prišla tunajšia radnica so zaujímavou iniciatívou. S cieľom posilnenia svojej modernej prezentácie, vyhlásila verejnú súťaž o logotyp mesta. Autori aj ostatní Hlohovčania stále netrpezlivo očakávajú výsledky.

Na výzvu zareagovalo 15 autorov, ktorí dokopy poslali 27 návrhov. Rozhodovaním poveril primátor Peter Dvoran špeciálnu komisiu. Jej členov, okrem zástupcov mesta, tvorili odborníci z radov výtvarných pedagógov, architekt a kamenosochár s dlhoročnou praxou vo sfére kultúry. Do užšieho výberu porota posunula päť finalistov. K slovu sa dostala aj verejnosť. Za svojho favorita mohli ľudia zahlasovať na stránkach mesta, e-mailom alebo poštou. Oficiálne mali možnosť zúčastniť sa ankety do 31. júla, v skutočnosti sa tento termín predĺžil do polovice augusta.

Hlasovanie na webe vyvolalo búrlivú reakciu. „Veď je to výsmech. Táto anketa nemá žiadny zmysel,“ vyjadril sa prispievateľ. Nespokojnosť spôsobil priepastný rozdiel hlasov sprevádzaný podozreniami z neférových praktík účastníkov ankety. „Mesto technicky povolilo 10 prístupov na jednu IP na 24 hodín,“ uviedla k nastaveniu hlasovania prednostka Eva Lukáčová. Ako ďalej informovala, mnohé inštitúcie s viacerými PC a užívateľmi používajú iba jednu výstupnú IP adresu. Ak by mesto obmedzilo hlasovanie z jednej adresy iba raz, zabránilo by tak ďalším zapojiť sa do ankety. „Ide o spôsob bežný aj v iných mestách,“ dodala. 

Či sa s výsledkami verejného hlasovania stotožnila aj porota zatiaľ nie je známe. Pôvodne mala komisia zasadnúť koncom augusta, čo sa však z vážnych rodinných dôvodov niektorých jej členov nepodarilo. V kompletnej zostave vybrali porotcovia víťaza v pondelok 17. septembra. Ktorý z návrhov nakoniec uspel zatiaľ radnica nezverejnila. „Komisia požiadala o stretnutie s autorom, pretože chce doriešiť nejaké detaily,“ uviedla prednostka. Dôvodom rokovania má byť skvalitnenie návrhu, a preto sa mesto rozhodlo s konkrétnymi informáciami ešte počkať. Nateraz je známe iba to, že víťaz nie je Hlohovčan.

Komisia:

  • Ing. Eva Lukáčová - prednostka MsÚ
  • Ing. Mária Janičková - vedúca oddelenia spoločenských vecí
  • Ing. Štefan Herceg - vedúci oddelenia informatiky.
  • Mgr. Slavomíra Valachová - učiteľka ZUŠ (výtvarný odbor)
  • Akad. arch. Peter Černušák
  • Vincent Vadovský - kamenosochár s dlhoročnou praxou v oblasti kultúry a výtvarného umenia
  • Mgr. Radoslava Hrabovská - učiteľka (odborné predmety v oblasti výtvarného umenia)

Výsledky verejného hlasovania:

 Súťažné návrhy  Web anketa  E-mail  Písomne  Počet hlasov
 Návrh A  126  1  0  127
 Návrh B  60  0  0  60
 Návrh C  2237  5  0  2242
 Návrh D  1497  1  0  1498
 Návrh E  188  1  1  190
 4108  8  1  4117




Podobné témy
Hlohovec má nové logo!
Hlohovec má nové logo!
Súťaž o značku mesta už pozná svojho víťaza. Je ním Juraj Gejdoš z Topoľčian.