Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

19. október 2012

Tesco otvoria už o niekoľko dní

Hypermarket otvoria slávnostným programom a predajnými akciami. Prístupnosť uľahčí MHD i vybrané prímestské spoje.

Tesco otvoria už o niekoľko dní

Už  v stredu 24. októbra sa za Váhom otvoria brány obchodného areálu Tesco, ktoré je súčasťou novej nákupnej zóny. So zámerom prišla developerská spoločnosť Ardis zo Žiaru nad Hronom. Výstavba pozostáva z niekoľkých etáp. Približne o pol roka by mala k hypermarketu pribudnúť  i obchodná galéria. V novom nákupnom komplexe nájde prácu zhruba 140 ľudí.

Proces skomplikovali úradníci

Ardis už podobné projekty realizoval vo Zvolene, Detve či Partizánskom. Výkonný riaditeľ spoločnosti Miroslav Vrban pôvodne počítal so skorším zahájením výstavby: „Proces skomplikovali úradníci mesta ešte počas bývalého vedenia.“ Okrem hypermarketu sa nákupný areál v jarných mesiacoch rozšíri o ďalšie možnosti .„V spolupráci so spoločnosťou Daifel finance, ktorá je napojená na miestneho podnikateľa, staviame obchodnú galériu,“ dodáva Vrban. Zmieneným podnikateľom je Daniel Šebesta známy ako výrobca konzervovanej zeleniny.

Vytvorili sme 95 pracovných príležitostí

Predajná plocha Tesca pokrýva 4 tisíc metrov štvorcových a ponúka takmer 250 parkovacích miest. „V súvislosti s otvorením hypermarketu v Hlohovci sme vytvorili priamo 95 pracovných príležitostí a desiatky ďalších pracovných miest v nadväzujúcich službách,“ vyjadril sa pre magazín Hlohovecko.sk Peter Sklenář z komunikačného oddelenia spoločnosti Tesco.

K dispozícii pod jednou strechou bude zároveň predaj doplnkového tovaru a ďalších dvanásť prevádzok. Medzi nimi napríklad kaviareň, kvetinárstvo, stávková kancelária či lekáreň. V hypermarkete nájdu zákazníci samoobslužnú predajňu potravín, drogérie, domácich potrieb a textilu. Sortiment spestria i produkty zo známej rodinnej pekárne z regiónu. „Rýchly nákup zabezpečia aj samoobslužné pokladne, pri ktorých si zákazníci môžu sami tovar nablokovať a zaplatiť,“ dodáva Sklenář.

Návštevníci sa majú na čo tešiť

Hypermarket slávnostne otvorí svoje brány v stredu ráno o 8:00 hodine. Pre návštevníkov bude pripravené drobné občerstvenie, atrakcie pre deti aj slávnostný program. „Tí, ktorí prídu sa určite majú na čo tešiť,“ uviedol hovorca. Tesco taktiež prichystalo uvádzacie akcie na vybrané druhy tovaru. 

Mesto by malo vyriešiť obchvat

Aj keď väčšina Hlohovčanov otvorenie nového nákupného areálu víta, mnohí sa obávajú dopravného kolapsu. Developer sa ešte vlani pred poslancami vyjadril, že vznik obchodného centra určite zhoršenie situácie neprinesie. Niektorí obyvatelia sú však presvedčení o opaku. „Mesto by malo v prvom rade vyriešiť obchvat alebo inak odľahčiť dopravu a nie komplikovať situáciu,“ myslí si čitateľ diskusného fóra.

K areálu, ktorý podnietil aj vznik novej ulice „Za Váhom“, bude trikrát denne premávať mestská hromadná doprava s finančnou podporou Tesca. Okrem toho dostupnosť uľahčia aj vybrané prímestské spoje.   

Nová linka MHD na trase: Železničná stanica – Hurbanova ul. – Jesenského ul. - Ulica SNP - HM Tesco – Šulekovo STS - Šulekovo cintorín - Šulekovo Jednota
a naspäť: Šulekovo Jednota - Šulekovo ihrisko - Šulekovo rázc. - HM Tesco - Ulica SNP - Bernolákova ulica autoškola – Železničná stanica.

Spoje budú premávať 3 krát denne v pracovné dni, soboty a nedele.

Prímestské spoje:

z Hlohovca:
203412/3 Hlohovec-Šulekovo odchod 5:25 z Hlohovca
203405/25 Hlohovec-Trnava odchod 10:10 z Hlohovca
203401/9 Hlohovec-Piešťany odchod 11:10 z Hlohovca
203412//13 Hlohovec-Leopoldov odchod 12:30 z Hlohovca
203404/5 Hlohovec –Trnava odchod 15:35 z Hlohovca
203411/31 Hlohovec-Leopoldov odchod 17:35 z Hlohovca

z HM Tesco:
203411/10 Červeník – Hlohovec odchod 10:31 od HM Tesco
203412/26 Leopoldov-Hlohovec odchod 22:11 od HM Tesco





Podobné témy
Tesco možno otvoria už v prvej polovici budúceho roku
Tesco možno otvoria už v prvej polovici budúceho roku
Podľa developera by výstavba obchodného centra dopravnú situáciu skomplikovať nemala.