Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

27. február 2013

Agresívny pes opäť zaútočil!

Hlohovčania sa obávajú nebezpečného psa z ich štvrte, ktorý napadol i človeka. Policajti už prijali opatrenia.

Agresívny pes opäť zaútočil!

Medzi problémy sužujúce Hlohovčanov patria aj psy v uliciach mesta. A nie sú to iba sťažnosti týkajúce sa znečisťovania. Ľudia upozorňujú i na agresívnych jedincov. Útoky zvierat im naháňajú strach.

Miesta, kde je voľný pohyb psov zakázaný sú v Hlohovci označené tabuľkami. Problém však spôsobujú túlavé zvieratá. Minulý rok ich policajti odchytili vyše 70. Na tieto zákroky sú príslušníci odborne vyškolení. Vlani tunajšia polícia zaznamenala 34 priestupkov týkajúcich sa psov. V 5 prípadoch došlo k útoku na človeka alebo zviera. Ten najčerstvejší je dokonca z tohto týždňa.

Tento pes ohrozuje ľudí

Svoje o strachu zo štvornohého agresora vedia i obyvatelia Pánskej Nivy. Príčinou obáv sa stali útoky psa z ich miestnej štvrte. O jeho vyčíňaní vedia i mestskí úradníci a policajti. Voči majiteľovi zvieraťa už prijali opatrenia. „Tento pes ohrozuje ľudí prechádzajúcich po spojnici ulíc Československej armády a Dukelskej,“ otvoril problém na rokovaní zastupiteľstva poslanec Miroslav Začko. Spomínaný anatolský ovčiak je vraj nebezpečný najmä pri strete s iným zvieraťom. V minulosti už dokonca roztrhal psíka menšej rasy.

Obávajú sa, aby nedošlo k zraneniu

Nedávno útočil znova. Tentoraz poranil nielen zviera, ale do zubov schmatol i jeho majiteľa. Chovateľ našťastie vyviazol bez zranení a odniesla si to iba vetrovka. Incident však nepokoj medzi ľuďmi iba znásobil. „Obávajú sa, aby v budúcnosti nedošlo k zraneniu,“ dodal poslanec.

Naposledy napadol i človeka

Psí výtržník spoza štreky nie je tunajším policajtom neznámy. „Riešili sme ho už dvakrát. A keďže naposledy napadol i človeka bol označený ako nebezpečný,“ vyjadril sa zástupca náčelníka mestskej polície Peter Hausknecht. Pre majiteľa to znamená, že pes bude musieť nosiť výstražnú známku a počas venčenia náhubok. Okrem toho musel vlastník zaplatiť i blokovú pokutu. Či tentoraz padnú opatrenia na úrodnú pôdu ukáže čas.

To, že ovčiak voľne pobehoval po uliciach, bola podľa jeho pána náhoda. Ako uviedol policajtom, stalo sa tak v noci, keď otváral bránu a pes vybehol. Príslušníci taktiež preverili zabezpečenie miesta, kde je zviera nahlásené a zistili, že má vlastnú voliéru. K pokojnejšiemu spánku miestnych by mali prispieť i policajné hliadky. „Teraz na Pánsku Nivu dávame častejšie kontroly zamerané na pohyb psov,“ dodal Hausknecht.

Ostatný útok, ktorý na políciu oznámila vyľakaná pani, nemal a svedomí spomínaný ovčiak. O ňom sa jeho majiteľ pred príslušníkmi vyjadril, že ho dá utratiť. Život zvieraťa by nemusel končiť takýmto radikálnym spôsobom. Riešenie spočíva v jeho dôslednej výchove už od malička. Potom je pes radosťou a nie príťažou či dokonca postrachom pre celé svoje okolie.  





Podobné témy
Policajné hliadky v civile budú kontrolovať najmä psičkárov
Policajné hliadky v civile budú kontrolovať najmä psičkárov
Mestská polícia Hlohovec naplánovala služby policajných hliadok aj v civile. Posvietia si na psičkárov.

Čipy u zvierat skontrolujú i policajti
Čipy u zvierat skontrolujú i policajti
Štvornohých miláčikov je treba začipovať už do konca septembra. Vďaka čítačke preveria zvieratá aj mestskí policajti v Hlohovci.

Štvornohí miláčikovia sú už na webe!
Štvornohí miláčikovia sú už na webe!
Zaujíma vás koľko psov žije v Hlohovci, aké rasy sa tešia obľube a na ktorej adrese bývajú? Mesto zverejnilo zoznam štvornohých miláčikov.

Na špeciálne koše môžu psíčkari zabudnúť
Na špeciálne koše môžu psíčkari zabudnúť
Myšlienka zrušiť výbeh pre psov a kúpiť špeciálne smetiaky sa neujala. Poslanci návrh neodklepli.

Prokurátor napadol mestské nariadenia
Prokurátor napadol mestské nariadenia
Nariadenia týkajúce sa psov, alkoholu a ohňostrojov mali ustrážiť poriadok v meste. Prokurátor ich ako nezákonné navrhol zrušiť.