Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

9. jún 2013

Pred nemocnicou už možno parkovať i zadarmo!

Tlak občianskej nespokojnosti zabral. Platené parkovisko pred bránou nemocnica zredukovala.

Pred nemocnicou už možno parkovať i zadarmo!

To, čo ešte nedávno bolo len málo pravdepodobné, sa stalo skutočnosťou. Po novom už možno pred bránou polikliniky parkovať i zadarmo. Rampa síce ostala na svojom mieste, z väčšej časti parkovacej plochy však zmizli zábrany. Riešenie nakoniec vôbec nebolo zložité a zmena si nevyžiadala žiadne náklady.     

Platené parkovanie zaviedla Nemocnica s poliklinikou (NsP) v Hlohovci zhruba pred rokom z dôvodu porušovania zákazu vjazdu. Okrem vnútorného areálu však zaradila do systému i plochu pred bránou. Tomuto kroku požehnal primátor Peter Dvoran. Medzi ľuďmi sa ihneď zdvihla vlna nevôle a Hlohovčania sa dožadovali nápravy. Presvedčiť Dvorana k zmene vonkajšieho riešenia sa snažil i Oliver Pestún. Primátor vtedy poslanca označil za populistu.

Napokon vysvitlo, že pochybil a prvý muž mesta sa ospravedlnil v lokálnej televízii. Na mimoriadnom rokovaní zastupiteľstva začali poslanci volať po vyvodení zodpovednosti a opätovne žiadali o posunutie rampy. Konateľ NsP Jozef Sobotovič reagoval tým, že nemocnica je viazaná 5-ročnou zmluvou a zrušenie systému by obnášalo 10-tisícovú pokutu. Dvoran navrhol uhradiť náklady z mestskej kasy. „Nech to platí ten, kto to zavinil,“ vystúpil z občianskych radov Michal Hauliš. Prešľap pripomenuli poslanci primátorovi i pri schvaľovaní platu.

Riešenie sa nakoniec našlo. Pravdou síce ostáva, že k celkovému zrušeniu plateného systému ani k posunu rampy nedošlo. Z väčšej časti 30-miestneho parkoviska pred bránou vedľa areálu SAD však zmizli zábrany. Je teda bezplatné. Rampa už vyčleňuje iba vnútorný areál zariadenia a menšiu časť parkovacej plochy, ktorá susedí priamo so zámockou záhradou.

Ako informovala prednostka Eva Lukáčová, Jozef Sobotovič na požiadanie spoločníkov hľadal možnosti, ako využiť priestory NsP i na rozšírenie parkovania. „O zmene, čiže rozšírení parkovacích plôch nezaradených do systému plateného parkovania rozhodol konateľ spoločnosti,“ uviedla. K celkovému zrušeniu plateného parkovania nedošlo a zastáva zachované. V zmysle zmluvy tu totiž musí byť k dispozícii 70 platených miest. „So zmenou neboli spojené žiadne náklady, práce boli  vykonané v rámci údržby areálu. Toto riešenie je trvalé,“ dodala prednostka s odvolaním sa na vyjadrenia konateľa nemocnice.





Podobné témy
Mesto prevzalo parkovisko na Nitrianskej ulici
Mesto prevzalo parkovisko na Nitrianskej ulici
Obyvateľom a návštevníkom priľahlých bytových domov vzniklo v priebehu dvoch mesiacov 24 nových parkovacích miest.

Parkovisko na Podzámskej ulici je od 1. júla otvorené
Parkovisko na Podzámskej ulici je od 1. júla otvorené
Nové parkovacie plochy na Podzámskej ulici sú po kolaudácii od 1. júla k dispozícii občanom.

Nové parkovacie plochy na Nitrianskej ulici
Nové parkovacie plochy na Nitrianskej ulici
Miesto pre výstavbu nového parkoviska sa nachádza v zelených plochách a na jestvujúcej spevnenej betónovej dopravnej ploche.

Na Podzámskej ulici pribudnú nové parkovacie miesta
Na Podzámskej ulici pribudnú nové parkovacie miesta
V priestore medzi VI. základnou školou a existujúcimi garážami pribudne do dvoch mesiacov 34 nových parkovacích miest.

Parkovné sa neujalo. Námestie zíva prázdnotou
Parkovné sa neujalo. Námestie zíva prázdnotou
Platené parkovanie prinieslo viac problémov ako osohu. Autá zahltili priľahlé ulice, obchodníci prišli o zákazníkov.