Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

11. júl 2013

Na kontrolu doplatili aj stravovacie prevádzky

Hygienici nezabudli ani na reštaurácie a fastfoody. V Hlohovci vytkli priestory neudržiavané v čistote, potraviny po dátume spotreby či jaternice neznámeho pôvodu.

Na kontrolu doplatili aj stravovacie prevádzky

V ostatných mesiacoch sa inšpektori nezamerali iba na cukrárne. Počas apríla a začiatkom mája preverovali aj reštaurácie, stánky s rýchlym občerstvením a podobné prevádzky verejného stravovania. Kontrolu podnietili neustále sa opakujúce kauzy v súvislosti s klamaním spotrebiteľa a vytváraním zdravotných rizík pri používaní živočíšnych potravín. Nedostatky zistili aj v Hlohovci. Výsledky kontroly aktuálne zverejnil Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky (ÚVZ SR).

Pochybenia v takmer 300 prevádzkach

Hygienici si posvietili na vyše tisíc zariadení. Pochybenia odhalili v takmer 300 prevádzkach. Medzi najčastejšie prehrešky patrilo zamrazovanie mäsa dodávaného do zariadení v chladenom stave. Inšpektori odhalili aj skladovanie potravín po dátume spotreby.

Taktiež sa stretli s nedostatočnou prevádzkovou hygienou v podobe plesnivých stien, opadanej omietky či znečistených pracovných plôch. Spolu odobrali 133 vzoriek surového mäsa. Z mikrobiologického hľadiska nevyhovelo 6 z nich. Z toho v dvoch prípadoch i na prítomnosť Salmonella spp. Kontrolóri udelili vyše 200 blokových pokút v celkovej čiastke približujúcej sa k sume 11-tisíc eur.    

Priestory neudržiavané v čistote

Podľa oficiálnej správy ÚVZ SR, v Hlohovci zaznamenali pochybenia v dvoch prevádzkach. V Pizzerii San Diego na Ulici M. R. Štefánika inšpektori upozornili na nepredložený dodací list ku kuracím hlbokozmrazeným soleným prsiam pôvodom z Brazílie a dodaných spoločnosťou Bidwest. Taktiež im chýbal pokladničný doklad k vajciam zakúpeným v Metre.

Zariadeniu rýchleho občerstvenia U Simpsna na Železničnej ulici kontrolóri vytkli potraviny po dátume spotreby. Ďalej tu zaznamenali jaternice a vajcia neznámeho pôvodu, priestory neudržiavané v čistote a uviedli, že jeden pracovník je bez odbornej spôsobilosti.  

Kompletnú správu z mimoriadnej kontroly nájdete TU.





Podobné témy
Problémy mali aj tunajšie cukrárne
Problémy mali aj tunajšie cukrárne
Na cukrárne si posvietili hygienici. Najhoršie dopadol Trnavský kraj, nedostatky odhalili aj v Hlohovci.

Kontrolóri nadelili pokuty aj v Hlohovci
Kontrolóri nadelili pokuty aj v Hlohovci
Výrobky, ktoré už nemali byť v predaji či nedostatočná hygiena. Pozrite si ako dopadli kontroly potravinových inšpektorov v tunajších prevádzkach.