Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

26. august 2013

Je jazierko v Zámockej záhrade ohrozené?

Hlohovčanov vystrašila tmavá škvrna šíriaca sa tesne pod hladinou. Šéf vodárenských služieb tvrdí, že sa netreba obávať.

Je jazierko v Zámockej záhrade ohrozené?

Do redakcie sme dostali zaujímavý podnet. Čitateľ nám zaslal fotografiu veľkej tmavej škvrny, ktorú si včera dopoludnia všimol v zámockom jazierku. Ešte minulý víkend sa tu člnkovali deti a všetko vyzeralo v najlepšom poriadku. Je okrasa miestneho parku ohrozená?

Je to voda z kúpaliska

„Bol som sa tam pozrieť a ľudia nemusia mať obavy,“ vyjadril sa Jozef Vavro, šéf Vodárenských a technických služieb v Hlohovci, ktoré Zámockú záhradu vrátane jazierka spravujú. „Je to voda z kúpaliska a vypúšťa sa tam už roky pri čistení bazénov,“ uviedol s tým, že nebezpečenstvo nehrozí.  

„Voda v bazéne je upravovaná, chlórovaná, ale to množstvo, ktoré priteká do jazierka, neprekáža. Chlór je totiž prchavý a okrem toho sa tá voda ešte nariedi,“ ozrejmil Vavro. Ako ďalej dodal, dnes dopoludnia priamo pri vyústení kanála plávali tri hady.

Nič zlé sa nestalo

Za tmavým sfarbením v jazierku bolo podľa neho len rozvírenie dna vyvolané veľkým nárazovým prívalom: „Tie usadeniny, bahno a riasy, ktoré boli na dne sa pritom dostali nahor. Je to neškodné a nič zlé sa nestalo.“ O vypúšťaní vody má kúpalisko s mestskou spoločnosťou dohodu. „Nám to na druhej strane pomôže, lebo doplníme vodu v jazierku a máme vyššiu hladinu,“ dodal konateľ vodárenských služieb.





Podobné témy
Zámockú záhradu ovládli lietajúce taniere
Zámockú záhradu ovládli lietajúce taniere
Hlohovecký turnaj v discgolfe sa vydaril! Pozrite si fotopostrehy z podujatia.