Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

1. február 2014

Niektorí parkovné vítajú, väčšina nadáva

Parkovné na námestí je už realitou. Väčšina Hlohovčanov je presvedčená, že zavedenie systému situáciu iba skomplikuje.

Niektorí parkovné vítajú, väčšina nadáva

Vodiči v Hlohovci si už od februára za parkovanie na námestí zaplatia. Názory na zavedenie systému sa rozchádzajú. Niektorí Hlohovčania spustenie parkovného vítajú, väčšina však neskrýva obavy.

Od  zavedenia regulovaného parkovania si mesto sľubuje vyriešenie problému s dlhodobým blokovaním miest. Parkovné na Námestí sv. Michala a pred Tatra bankou malo byť spustené už vlani v septembri. Zabezpečením systému poverilo mesto technické služby. Jeho zavedenie na námestí nakoniec pripadlo na február. Plocha na Ulici M. R. Štefánika zatiaľ spoplatnená nebude.   

Už to mali urobiť dávno

Názory Hlohovčanov na parkovné sa rôznia. Pokým niektorí dávajú za pravdu vedeniu, iní sú presvedčení, že situácia sa iba skomplikuje. „Konečne! Už to mali urobiť dávno. Koľkokrát tu odstavia auto, dvanásť hodín ich nie je a miesto ostane zablokované,“ tvrdí 73-ročný Rudo. Druhí zas majú na vec iný pohľad.

Budú hľadať miesta tam, kde sú zdarma

„Ľudia budú hľadať parkovacie miesta tam, kde sú zdarma a tie budú kompletne preplnené,“ myslí si 23-ročný Denis, ktorý je presvedčený, že na zavedenie systému doplatia najmä okolité sídliská. Podobný názor má i 40-ročná Jana: „Vieme, ako to dopadlo s plateným parkoviskom pri poliklinike. A to isté bude i na námestí.“

Nestačí, že platíme dane?!

Rovnako vidí situáciu i 62-ročná Lýdia: „Keď budú musieť platiť, všetky autá sa presunú k nám na Podzámsku a bude to zatarasené.“ Ďalší z Hlohovčanov sa zas posťažoval na nedostatočné označenie: „Keby som nezastal priamo tu pri parkovacom automate, ani by som o tom nevedel. “ Niektorým sa platenie nepozdáva vôbec: „To nestačí, že platíme dane?!“       

Za parkovné počas pracovných dní od 8:00 do 16:30 zaplatia vodiči 50 centov. Mimo vymedzených hodín, cez víkendy a počas sviatkov bude parkovné zdarma. Držiteľov preukazov ZŤP sa platenie nedotkne. Kontrolu parkovného zabezpečia mestskí policajti.

V prípade úhrady na mieste sa výška pokuty pohybuje od 10 do 50 eur. Počas prvých dvoch týždňov (od 1. do 14. februára) budú príslušníci občanov upozorňovať na povinnosť platiť parkovné bez sankcií. 





Podobné témy
Mesto prevzalo parkovisko na Nitrianskej ulici
Mesto prevzalo parkovisko na Nitrianskej ulici
Obyvateľom a návštevníkom priľahlých bytových domov vzniklo v priebehu dvoch mesiacov 24 nových parkovacích miest.

Parkovisko na Podzámskej ulici je od 1. júla otvorené
Parkovisko na Podzámskej ulici je od 1. júla otvorené
Nové parkovacie plochy na Podzámskej ulici sú po kolaudácii od 1. júla k dispozícii občanom.

Nové parkovacie plochy na Nitrianskej ulici
Nové parkovacie plochy na Nitrianskej ulici
Miesto pre výstavbu nového parkoviska sa nachádza v zelených plochách a na jestvujúcej spevnenej betónovej dopravnej ploche.

Na Podzámskej ulici pribudnú nové parkovacie miesta
Na Podzámskej ulici pribudnú nové parkovacie miesta
V priestore medzi VI. základnou školou a existujúcimi garážami pribudne do dvoch mesiacov 34 nových parkovacích miest.

Parkovné sa neujalo. Námestie zíva prázdnotou
Parkovné sa neujalo. Námestie zíva prázdnotou
Platené parkovanie prinieslo viac problémov ako osohu. Autá zahltili priľahlé ulice, obchodníci prišli o zákazníkov.