Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

21. marec 2014

Hlohovská nadácia prekračuje hranice svojho mesta

Nadácia Pomoc jeden druhému existuje už deviaty rok.

Hlohovská nadácia prekračuje hranice svojho mesta

„Medzi ľuďmi je mnoho chladu, lebo sa neodvažujeme správať sa tak srdečne, akí sme vo svojom vnútri. Ako nemôže byť vlna oceánu sama pre seba, pretože sa neustále podieľa na vlnení oceánu, tak ani my nemôžeme nikdy svoj život prežiť sami pre seba, ale vždy len spolu prežívať život, ktorý je okolo nás.“
                                                          Ján Sucháň, gestor Nadácie Pomoc jeden druhému.

Hlohovská nadácia existuje už deviaty rok a svoju činnosť stále rozvíja. Hlavným zameraním je poskytovanie finančnej a materiálnej pomoci žiadateľom, sociálnou podporou či psychologickým poradenstvom. Kto stojí za nadáciou a ako funguje systém poskytovania pomoci? O jej činnosti, ktorej zakladateľom je Hlohovčan Július Horváth s manželkou, forme pomoci i nových pripravovaných projektoch nám napísali riaditeľka nadácie Jana Klimeková a projektová manažérka Regina Hulmanová.

Nadácia Pomoc jeden druhému na webovej stránke uverejňuje príbehy ťažko zdravotne postihnutých detí a taktiež dospelých alebo rodín s nižším príjmom, ktorým sa snaží aspoň zmierňovať ich ťažký osud. Za každým jedným príbehom si musíme predstaviť dôkladné preverenie rodinnej a finančnej situácie – od dokumentov, cez kontaktovanie sociálnych kurátorov, aktualizáciu príbehov až po v niektorých prípadoch osobnú návštevu.

Nadácia Pomoc jeden druhému

Činnosť nadácie sa neobmedzuje iba na Hlohovec a okolie, ale pomoc je prístupná pre ľudí z celého Slovenska. Avšak pomôcť vieme všetci, a to finančne cez online platbu, ale i materiálne, napr. ak máme oblečenie, z ktorého nám deti vyrástli, stačí si prezrieť príbehy rodín, ktorým oblečenie chýba a poslať balík. Okrem adresnej pomoci, nadácia úzko spolupracuje s ďalšími organizáciami a nadáciami, materiálne pomáha najmä zariadeniam pre deti nielen v rámci regiónu.

Hlohovská nadácia prekračuje nielen hranice svojho mesta, či regiónu, ale i hranice Slovenska, a to v spolupráci s VŠ sv. Alžbety. Nadácia Pomoc jeden druhému finančne podporuje projekt House of Family v Kambodži od roku 2011. Ide o domček, v ktorom bývajú detičky – siroty bojujúce s HIV. Deti navštevujú školu, zároveň sa tu liečia a po úspešnom doštudovaní im kolegovia na projekte pomáhajú postaviť sa na vlastné nohy a zaradiť sa do normálneho života.

Okrem finančnej a materiálnej pomoci je možnosť pomôcť aj vlastným časom. Nadácia chce svoju dobrovoľnícku činnosť zamerať na voľno časové aktivity na školách, detské kluby a zariadenia, kde sa predovšetkým stretávajú handicapované deti, najmä postihnuté detskou mozgovou obrnou, a ich rodiny. Hľadať spôsoby ako byť nápomocný.

Nadácia Pomoc jeden druhému pomáha rodinám v rámci ich síl, s rodinami postihnutých detí sa aj stretávajú a zaujímajú sa o ich život. Napríklad aj prostredníctvom sociálnej siete Facebook, kde pravidelne vytvárajú kontakt nielen so žiadateľmi o pomoc, ale i darcami. Okrem pomoci ľudí, ktorí sa vďaka uverejneným príbehom snažia pomáhať, dochádza aj k pomoci medzi jednotlivými zverejnenými príbehmi, napr. darovaním oblečenia, či hračiek pre deti. Schopnosť darovať a pritom sám potrebovať pomoc je veľmi cenná.

Viac informácií o Nadácii Pomoc jeden druhému nájdete na stránke www.pomocjedendruhemu.sk.





Podobné témy
DOBROPARK je len jeden
DOBROPARK je len jeden
Posledný májový piatok je za nami a s ním aj skvelá akcia DobroPark 2016.

DOBROPARK pokračuje v tradícii
DOBROPARK pokračuje v tradícii
Nadácia Pomoc jeden druhému a Mesto Hlohovec Vás srdečne pozýva na druhý ročník akcie „DOBROPARK“ 2016.

Ako si tu len tak tvoríme...
Ako si tu len tak tvoríme...
Nadácia Pomoc jeden druhému pripravuje tvorivé workshopy pre handicapované deti už druhý školský rok.

DobroPark začal novú tradíciu
DobroPark začal novú tradíciu
Zaujímavé podujatie zavŕšilo celoročné aktivity dobrovoľníkov, ktorí sa venovli handicapovaným deťom.

Vďaka grantovému fondu získali novú rehabilitačnú pomôcku
Vďaka grantovému fondu získali novú rehabilitačnú pomôcku
V Centre Nadácie POMOC JEDEN DRUHÉMU úspešne využívajú dynamický vertikalizátor.