Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

6. apríl 2014

Zámockú záhradu ovládli lietajúce taniere

Hlohovecký turnaj v discgolfe sa vydaril! Pozrite si fotopostrehy z podujatia.

Zámockú záhradu ovládli lietajúce taniere

Zdravé športové zápolenie, dobre zvládnutá organizácia a skvelá nálada. Aj takto možno opísať v poradí už 3. ročník Hlohoveckého pohára v discgolfe. Podujatie sa uskutočnilo túto nedeľu v Zámockej záhrade.

Frisbee je pomerne mladým druhom športu, ktorý k nám prišiel z Ameriky. Napriek tomu, že v našich končinách je stále raritou, hádzanie lietajúcim tanierom si získava čoraz viac priaznivcov. Jednou z jeho disciplín je aj discgolf. „Pravidlá sú v podstate totožné s klasickým golfom. Hráč hodí disk a z miesta, kde dopadne pokračuje ďalej. Disk sa snaží dostať do špeciálne upraveného koša čo s najmenším počtom hodov,“ hovorí usporiadateľ podujatia Martin Chalány, ktorý začínal s frisbee v Bratislave a snaží sa ho preniesť aj do Hlohovca.

Dôkazom, že sa mu to skutočne darí je aj tohtoročný turnaj. „Po minulé ročníky sme mali problém s účasťou. Vlani nám prišlo asi 18-19 ľudí, teraz je ich už vyše 30,“ teší sa organizátor, ktorý si Zámockú záhradu nevybral náhodou. Tento krásny priestor totiž vyhovuje aj svojou variabilitou s rozložením jednotlivých prvkov, ako sú stromy a chodníky. Napríklad na Devíne pod hradom alebo v Makove sú už vybudované i parky s pevne osadenými košmi na tieto účely.     

Medzi hráčmi sú nielen skúsení športovci, ale i menej ostrieľaní účastníci, ktorí sa sem prišli zabaviť a zrelaxovať. Ako dodáva Martin, frisbee je šport, ktorý v podstate môže robiť ktokoľvek. Jedným z nadšených začiatočníkov je aj 16-ročný Roman Sobkuliak: „ Na tomto športe je zaujímavé to, že najviac si zahádže ten, kto prehráva.“

Výsledky jednotlivých kategórií:

kategória OPEN:
1. Štefan Dobrev
2. Lukáš Grožaj
3. Martin Krička

kategória WOMEN:
1. Katka Boďová
2. Júlia Návratová
3. Denisa Hanečková

kategória JUNIOR:
1. Timo Spalek
2. Mária Dobrevová
3. Andrej Dobrev



                                 




Podobné témy
Je jazierko v Zámockej záhrade ohrozené?
Je jazierko v Zámockej záhrade ohrozené?
Hlohovčanov vystrašila tmavá škvrna šíriaca sa tesne pod hladinou. Šéf vodárenských služieb tvrdí, že sa netreba obávať.