Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

2. jún 2014

Primátor neprekvapil. Lokálnu TV opäť využil na svoju reklamu

Peter Dvoran vystúpil v miestnej televízii a (ne)odpovedal.

Primátor neprekvapil. Lokálnu TV opäť využil na svoju reklamu

Primátor opäť využil služby lokálnej televízie a s oneskorením reagoval na otázky občanov - „čapkáčov“. Tak totiž nazval Peter Dvoran prítomných Hlohovčanov na ostatnom zasadnutí poslancov, keď si potleskom dovolili prejaviť súhlas so skresaním jeho platu. Mestská TV však podráždenú reakciu vystrihla a nepriniesla ju ani v predĺženom zázname.

Opakovane sa ukazuje, že reláciu s názvom: „Primátor mesta Peter Dvoran odpovedá na otázky občanov z MsZ v Hlohovci“ si prvý muž mesta zamieňa za reklamný priestor. Napriek žiadostiam o konkrétne odpovede sa ich dočká len málokto. Primátor väčšinou otázku využije iba ako odrazový mostík a ďalej pokračuje prezentáciou vlastnej osoby.

V úvode vystúpení položil Dvoranovi niekoľko otázok Miro Kollár. Zaujímalo ho, kto prišiel s nápadom vybudovať v meste plaváreň. Pre neustále zmeny v cene projektu sa taktiež dožadoval odpovede na to, s kým sa primátor radí o podobe návrhu.

Bol tam detský bazén a iné komodity

Dvoran však jednoduchú otázku odignoroval. Ako je už u neho zvykom, namiesto priamej odpovede si vytvoril vlastnú tému. Pred kamerou postupne vysvetľoval, čo všetko má nový projekt obsahovať: „Začali sme sa touto myšlienkou aj zaoberať, čo by to všetko obnášalo. Bol tam teda veľký 25-metrový bazén, boli tam tie „wellnesská“, jedna sauna, druhá, tretia, štvrá, bol tam detský bazén a iné komodity...“

Kto je autorom najnovšej myšlienky výstavby plavárne tak naďalej ostáva verejným tajomstvom. Zmeny v návrhu jednoducho odôvodnil prehodnotením schopnosti mesta splácať šesťmiliónový úver.

„Ďalšia taká otázka od pána Kollára tam bol zámok. Čo sa bude diať so zámkom, čo sa vlastne robí?“ pokračoval. Dvoran zrejme potreboval otvoriť populárnu tému, keďže táto otázka vôbec nezaznela. Nasledujúce minúty tak mohol venovať odpočtu aktivít okolo miestnej atrakcie.

Rasťo Hauliš opäť načal problém garážového domu na Michalskej ulici: „Ja som sa už v októbri minulého roku pýtal, kto povolil zmeny v projekte, na základe ktorých vyrástlo to, čo vyrástlo, a nebolo mi do dnešného dňa odpovedané.“ Hlohovčan svoje otázky ešte doplnil o niekoľko ďalších.

Zaujímali ho rôzne stavebné úpravy, ktoré nezodpovedajú pôvodnému plánu: „Kto je za toto zodpovedný? Ste to vy pán primátor? Podpísali ste rozhodnutia umožňujúce tieto zmeny v konečnom dôsledku vy?“ V závere vystúpenia požiadal o reakciu na všetky otázky, keďže odpovede zaujímajú aj ďalších obyvateľov dotknutých ulíc.

Som rád, že sme našli niekoho

Primátor sa konkrétnym odpovediam úplne vyhol a svoj prejav venoval snahe vyriešiť zlú situáciu s parkovaním na dvoch sídliskách. „A teda som rád, že sme našli niekoho, ktorý za vlastné peniaze postavil, za vlastné peniaze vlastne toto ponúka. Samozrejme, že keď to on vybudoval, chce, aby aj ako podnikateľ predal tieto garáže a niečo na nich aj zarobil,“ dodal.

Podobným spôsobom otočil aj výstup Miloša Baránka a zopakoval zásluhy za uplynulý rok. Zároveň obhajoval vlastné výroky pre televíziu Markíza, ktoré označil za zmanipulované. „Nepovedal som takú vetu, že neviem žiť zo štyristo euro,“ pokračoval s tým, že sa každému môže pozrieť do očí a nemusí sklápať zrak.

Rovnako reagoval aj na pripomienky k platenému parkovaniu. Reguláciu označil za ústretový krok voči Hlohovčanom, ktorým blokovali parkovacie miesta vodiči z okolia. Iniciátorom petície odkázal, že do konca roka žiadne zmeny neplánuje. „Vážení spoluobčania, nemôžeme každý mesiac niečo meniť, že raz povieme toľko, potom toľko, potom odvtedy, potom dovtedy. Nedá sa to,“ uviedol a zároveň dodal, že dopravná situácia sa zlepšila a mnohí ju chvália.

Daniela Loskotová sa vrátila k vyplateným odmenám zamestnancom radnice. Upozornila tiež na primátorove nedostatočné odpovede v lokálnej televízii. Verejná kritika sa Dvorana zrejme dotkla: „Neviem, no viem teda, že pani Loskotová má ťažké srdce. Ja Danku poznám... ...myslím, že mala dobrú prácu aj dobre platenú, ja neviem prečo odišla odtiaľ, alebo aké dôvody boli jej odchodu. Možno teraz má nejaké tie problémy finančné a viem to aj pochopiť, že potom človek je taký viac podráždený.“

Jedným z posledných vystupujúcich občanov bol Michal Hauliš. Ten vyjadril názor, že prevažná väčšina poslancov Smeru a KDH robí poskokov a lokajov jednému grázlovi a svojím hlasovaním mu umožňuje rozkrádať mestský rozpočet.

Dvoran označil spor Hlohovčana s poslancom Národnej rady za osobný a nechcel sa k nemu vyjadrovať. Napriek tomu, že Michal Hauliš nikoho nemenoval, primátor identifikoval adresáta a začal ho obraňovať: „Ja len chcem povedať toľko, že pokiaľ ja viem, ten pán poslanec Národnej rady, na ktorého teda zaútočil, doniesol tomuto mestu 4,2 myslím, že to bolo milióna slovenských korún, na opravu a rekonštrukciu športovej haly.“





Podobné témy
Miroslav Kollár zbavil Olivera Pestúna funkcie viceprimátora
Miroslav Kollár zbavil Olivera Pestúna funkcie viceprimátora
Primátor hovorí o rozchode predstáv na výkon funkcie.

Investor prevzal ubytovňu, prestaví ju na nájomné byty
Investor prevzal ubytovňu, prestaví ju na nájomné byty
V budove má do konca roka 2016 vzniknúť 60 nových nájomných bytov.

Do platnosti vstúpili organizačné zmeny na mestskom úrade
Do platnosti vstúpili organizačné zmeny na mestskom úrade
Mestský úrad v Hlohovci má od 1. mája 2016 novú organizačnú štruktúru a nový organizačný poriadok.

Riaditeľ MsKC rozhodol o uzatvorení budovy Domu kultúry
Riaditeľ MsKC rozhodol o uzatvorení budovy Domu kultúry
Dôvodom uzavretia má byť zlý stav elektroinštalácie.

Novembrové rokovanie mestského zastupiteľstva bude v Šulekove
Novembrové rokovanie mestského zastupiteľstva bude v Šulekove
Pozvánka na rokovanie Mestského zastupiteľstva mesta Hlohovec.