Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

21. jún 2014

Remeselníci to v Hlohovci roztočili!

Zruční majstri svojho remesla sa opäť nenechali zahanbiť. Pozrite si fotopostrehy z vydareného podujatia.

Remeselníci to v Hlohovci roztočili!

Pestré, nápadité a inšpiratívne. Takéto prívlastky si určite zaslúži medzinárodné stretnutie remeselníkov, ktoré sa už po druhýkrát uskutočnilo aj v Hlohovci. Vydarené podujatie pod taktovkou Občianskeho združenia: Tradičné ľudové umelecké remeslá opäť prilákalo na Námestie sv. Michala množstvo zvedavých návštevníkov.

Aj keď prezentujúcich sa majstrov bolo o čosi menej ako vlani, rozhodne sa bolo na čo pozerať. „My vždy dávame prednosť kvalite pred kvantitou,“ potvrdil nám aj predseda spomínaného združenia Miloš Kunkel. Zaslúženú pozornosť pútali rozmanité výrobky hrnčiarov, rezbárov i kováčov. Zástupkyne nežného pohlavia neobišli stánky so šperkmi, ručne maľovanými šatkami či originálnymi klobúkmi. A tých najmenších zas potešili pulty s ručne šitými bábikami a drevenými vláčikmi.  

„Každý remeselník môže predvádzať a predávať iba vlastné výrobky. To je naša podmienka i záruka úspechu,“ dodáva usporiadateľ. Najväčší ohlas zaiste vyvolal čarovný drevený kolotoč na ručný pohon s prútenými košíkmi namiesto klasických sedačiek.

Ak vás naša malá ochutnávka zaujala, určite si túto skvelú akciu nenechajte ujsť! Nasledujúci deň (nedeľa 22. 6.) podujatia, počas ktorého sa predstaví  i pohybové divadlo: „Ľudia z hliny“, začne už o 9.00 a potrvá do 17.00 hod.    

                                     




Podobné témy
Námestie opäť ovládnu ľudové remeslá
Námestie opäť ovládnu ľudové remeslá
Hovorí sa, že remeslo má zlaté dno. Presvedčte sa o tom na vlastné oči už čoskoro aj v Hlohovci!

Námestie ožilo tradičnými remeslami
Námestie ožilo tradičnými remeslami
Na námestí predvádzali svoje zručnosti remeselníci zblízka i zďaleka. Hlohovčania by podobné podujatia uvítali i častejšie.